Europa League

Calificare fara emotii pentru Astra Giurgiu in turul 3 preliminar al Europa League

Sursă foto: fczire.az

Astra Giurgiu continua aventura europeana dupa 0-0 in deplasare cu FK Zira din Azerbaidjan in turul 2 preliminar al Europa League. Fosta campioana a Romaniei castigase mansa tur, pe teren propriu, cu 3-1.

Meciul a inceput cu o mare ratare a gazdelor la patrunderea lui Gazde din minutul 5. Scapat din marcaj de Polczak, atacantul celor de la Zira a trimis pe langa poarta.

O noua sansa de gol pentru Zira in minutul 14, cand Iliev a respins in extremis o minge care se indrepta amenintator spre coltul lung.

Dupa iuresul de inceput al gazdelor cei de la Astra au pus stapanire pe joc si ocaziile nu au intarziat sa apara in dreptul echipei lui Edi Iordanescu.

Mrzljak nu a prins poarta in minutul 32 cu un sut in forta, dupa ce Chipirliu, Ionita si Nicoara fusesera blocati in tentativele lor de sut.

Doua minute mai tarziu Nicoara si-a facut o minge cu mana in careul advers, arbitrul gruzin n-a vazut, insa sutul extremei de la Astra a fost blocat in extremis de portarul Nazirov.

Din cornerul rezultat Dandea avea sa reia cu capul pe langa poarta.

Astra a inchis jocul in partea secunda si a tinut mingea departe de careul lui Iliev la trecerea timpului.

Cea mai mare ocazie si de altfel singura a reprizei a venit in minutul 74, cand Djuric a prins un sut bun de la distanta si Iliev a respins in corner cu un plonjon decisiv.

La gazde fundasul roman Gabi Matei a evoluat titular pana in minutul 84.

Un minut mai tarziu fundasul Boum a fost aproape sa-l pacaleasca pe Iliev cu o minge din unghi, portarul bulgar de la Astra retinand cu pretul unei ciocniri de bara.

Pentru Astra Giurgiu urmeaza in turul 3 preliminar al Europa League dubla cu FC Olexandria din Ucraina, prima mansa pe teren propriu joi, 27 iulie.

Caseta tehnica

Zira: Nazirov – Matei (Guliyev '84), Krneta, Boum, Khalizade – Ibekoyi (Gurbanov '60), Djurici – Manga, Sadigov (Aliyev '72), Belfort – Gadze. Antrenor: Aykhan Abbasov.

Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Polczak, Erico, Stan – Dandea, Mrzljak - Ioniţă (Balaure '69), Marquinhos (Piţian '79), Nicoară - Chipirliu (Le Tallec '57). Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Djurici '31,Gadze '39, Ibekoyi '57 / Ioniţă '46, Nicoară '48

Meciul a fost arbitrat de georgianul Georgi Vadaşkoria



Calificare fara emotii pentru Astra Giurgiu in turul 3 preliminar al Europa League