Europa League

Calcule: Cum se poate califica Steaua in 16-imile Europa League

Steaua a obtinut o victorie mare joi seara in Grupa L a Europa League si a avut noroc ca in meciul celalalt Villarreal a terminat la egalitate cu FC Zurich, dar pentru a se califica in 16-imile competitiei echipa din Romania are nevoie de o victorie si in ultimul meci, 

Situatia din Grupa L este aici. Osmanlispor conduce grupa cu 7 puncte, urmata de trei echipe cu cate 6 puncte fiecare, dar despartite de golaveraj, in ordine acestea fiind Villarreal, FC Zurich si Steaua.

Steaua joaca pe 8 decembrie ultimul meci din grupa intr-o deplasare grea, la Villarreal. Un egal nu o ajuta pe Steaua, pentru ca in acest caz s-ar califica mai departe Osmanlispor si Villarreal (cu conditia ca turcii sa nu piarda la o diferenta de trei goluri cu Zurich in ultimul meci, caz in care ar avansa Villarreal si Steaua).

Daca Steaua pierde cu Villarreal, este eliminata, acesta nu este nici un fel de optiune. 

Cea mai clara solutie pentru a accede in faza eliminatorie a Europa League este o victorie cu spaniolii. In acest caz, Steaua s-ar califica din grupe alaturi de Osmanlispor, iar Villarreal ar ramane acasa.

Este greu de crezut ca acest lucru se poate intampla, desi Steaua arata o crestere de forma. Oricum ar fi, meciul din Spania se anunta unul de foc.



Calcule: Cum se poate califica Steaua in 16-imile Europa League