Europa League

FCSB, victorie categorica in primul meci din Europa League

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

Jucatorii Constantin Budescu si Denis Alibec, personajele tensiunilor din lotul stelist in aceasta saptamana, au raspuns criticilor patronului pe teren in meciul cu Viktoria Plzen in victoria scor 3-0 obtinuta de FCSB, joi seara, in primul meci din grupele Europa League.

Budescu si-a trecut in cont o dubla, primul gol fiind marcat din penalty, in timp ce Alibec a marcat dintr-o lovitura libera inainte de a-i lasa locul in teren lui Gnohere.

FCSB s-a instalat la conducerea Grupei G dupa cel mai categoric succes obtinut in acest sezon pe propriul teren, in conditiile in care Hapoel Beer-Sheva a invins-o la limita, acasa, pe FC Lugano, cu 2-1.

Dica si-a invatat lectia din august

Viktoria Plzen a inceput ofensiv la fel ca in partida din august si a obtinut primul corner la chiar prima actiune de atac.

De aceasta data insa Dica a aratat ca si-a invatat lectia si a surprins-o pe Plzen cu un presing agresiv, cu cinci oameni in jumatatea adversa pe faza de constructie a campioanei Cehiei.

FCSB a aratat un ritm bun de pasare si balonul a circulat mai bine comparativ cu ultimele meciuri, insa in doua randuri atacuri care se anuntau promitatoare au fost oprite de semnalizari de la margine pentru pozitii afara din joc.

Prima ocazie a ros-albastrilor a venit in minutul 13 la incursiunea lui Alibec cu mingea la picior. Acesta si-a intors adversarul direct si nu a prins poarta cu un sut ce s-a dorit cu efect la coltul lung.

Bara Plzen, gol FCSB

Mare sansa de gol ratata de Plzen in minutul 18 la sutul lui Hrosovsky in bara transversala. Faza la care apararea stelista a fost prinsa pe picior gresi in axul central.

Iesire pe contraatac a stelistilor dupa aceasta faza si Budescu a obtinut lovitura de la 11 metri la duelul cu Hajek. Acelasi Budescu a transformat cu un sut pe jos in dreapta portarului pentru 1-0 din minutul 21.

Cea mai mare ocazie a reprizei pentru stelisti a fost ratata de Alibec, jucator scapat singur cu portarul in minutul 35 la o pasa lunga trimisa de Morais. Capitanul Stelei a sutat in portarul Hruska.

Ocazie si mai mare ratata de Coman doua minute mai tarziu dupa o incursiune in flancul stang. Acesta si-a intors adversarul direct pe toate fetele inainte de a trimite spre poarta. Doar corner ramas fara rezultat pentru FCSB.

Golofca, Alibec, Budescu...2-0!!!

Gol senzational marcat de Budescu in penultimul minut al primei reprize. Totul a pornit de la un duel aerian castigat de micutul Golofca in propria jumatate de teren, mingea a ajuns la Alibec, care a preluat pe piept si i-a trimis o minge inalta de urmarire lui Budescu. Acesta a preluat din alergare si a intepat balonul peste portarul Hruska iesit in intampinare.
Viktoria Plzen a inceput mai bine partea secunda pe fondul retragerii deliberate a stelistilor in propria jumatate. In plus, Dica a mutat primul in minutul 57 prin introducerea lui Ovidiu Popescu in locul lui Coman.

Alibec si-a trecut in sfarsit numele pe lista marcatorilor in acest sezon cu un sut usor deviat dintr-o lovitura libera obtinuta de Benzar in minutul 73. O reusita pentru care capitanul stelist a primit ovatii generoase din partea suporterilor. Imediat dupa gol Alibec i-a lasat locul in teren lui Gnohere.

Scorul putea fi chiar mai mare dupa o actiune care l-a avut in prim plan pe Benzar. Centrarea sutata a acestuia a trecut prin fata unui Gnohere aflat prea in spate.



FCSB, victorie categorica in primul meci din Europa League