Europa League

Bizonul loveste de trei puncte cu Hapoel

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Hapoel Beer-Sheva in etapa a 3-a din grupele Europa League si are punctaj maxim la jumatatea acestei faze a competitiei. Primavara europeana incepe sa se vada la orizont pentru echipa lui Nicolae Dica, mai ales dupa ce Lugano a castigat acasa cu Viktoria Plzen.

Inceputul meciului a fost unul alert cu o ocazie de gol ratata de Budescu in chiar minutul 2. Acesta a preluat pe piept in marginea careului si a sutat cu stangul la o palma pe langa poarta.

Stelistii si-au facut bine temele si au cautat in primele minute sa taie din elanul ofensiv al gazdelor cu un joc defensiv destul de agresiv. Planic si Teixeira in doua randuri au oprit actiuni ale israelienilor cu faulturi la limita in propria jumatate.

Moment delicat pentru stelisti in minutul 18, cand Benzar s-a prabusit pe teren acuzand o accidentare la piciorul drept. Internationalul roman n-a mai putut continua si a fost inlocuit cu Enache.

Prima sansa de gol si pentru gazde sase minute mai tarziu la sutul lui Ogu din afara careului, o minge deviata in corner de unul dintre stelisti. Ogu s-a accidentat si el la coapsa piciorului stang si i-a lasat apoi locul in teren lui Radi.

FCSB a iesit periculos pe contraatac in minutul 25 dupa o degajare lunga a lui Nita pentru Budescu. Acesta a trimis la intalnire in careu pentru urcarea lui Tanase, insa sutul decarului stelist a fost blocat si n-a iesit decat un corner.

O noua sansa de gol pentru Hapoel in minutul 29 la patrunderea lui Tony, al carui sut din interiorul careului a fost blocat in extremis de portarul Nita. Totul pornise de la mingea pieduta de Budescu in propria jumatate.

Moment controversat in careul stelist cu trei minute inaintea pauzei la o minge de la distanta deviata de Ovidiu Popescu. Acesta avea mana lipita de corp si arbitrul olandezul a judecat excelent faza in pofida protestelor nefondate ale gazdelor.

Dica s-a dovedit extrem de inspirat in partea secunda cand, intr-un moment in care jocul Stelei scazuse in intensitate pe faza ofensiva, a mutat cu Gnohere in locul lui Tanase.

“Bizonul” a lovit decisiv de doua ori in sase minute. Mai intai a finalizat cu un sut pe jos la coltul lung din pasa lui Teixeira, pentru ca mai apoi sa reia decisiv cu capul centreaza ideala oferita de Budescu din flancul drept.

Doua goluri care practic au anesteziat-o pe Hapoel Beer-Sheva, echipa care a continuat sa atace ca un boxer ametit de loviturile incasate.

Finalul a fost unul electrizant dupa ce gazdele au redus din diferenta prin Cuenca in minutul 89. Cei de la Hapoel s-au aruncat spre poarta lui Nita in cautarea egalarii, cei de la FCSB au fragmentat jocul cat au putut si la ultima faza, o lovitura libera provocata de un fault grosolan al lui Popescu la centrul terenul, insusi portarul lui Hapoel a urcat in careul stelist.

In cele din urma olandezul Blom a fluierat finalul partidei, unul izbavitor pentru intreaga suflare stelista dupa un meci intens si o victorie meritata pentru trupa lui Nicolae Dica.

Caseta tehnica

Hapoel Beer Sheva: Goresh – Bitton (Cuenca '74), Taha, Elhamed, Korhut- Broun, Ogu (Radi '30), Einbinder – Melikson, Ben Sahar (Pekhart '68), Nwakaeme. Antrenor: Barak Bakhar.

FCSB: Niţă – Benzar (Enache '25), Planic, Bălaşa, Momcilovici – Nedelcu, Ov. Popescu – Man (Coman '58), Budescu, Teixeira – Fl. Tănase (Gnohere '69). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: / Tănase '51, Teixeira '61, Coman '71, Ov. Popescu '90+3

Meciul a fost arbitrat de olandezul Kevin Blom.



Bizonul loveste de trei puncte cu Hapoel