Europa League

Barcelona si Manchester United amana deznodamantul pentru Teatrul Viselor

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona/

Echipele FC Barcelona si Manchester United au incheiat la egalitate, scor 2-2 (0-0), in prima mansa a playoff-ului din Europa League.

Prima ocazie a meciului de pe Nou Camp a apartinut gazdelor la sutul lui Robert Lewandowski, in minutul 8, dupa un contraatac.

Cinci minute mai tarziu catalanii au incercat din nou poarta. Din nou fara succes, sutul lui Marcos Alonso din lovitura libera trecand peste poarta.

Manchester United s-a vazut in ofensiva prin Jadon Sancho, in minutul 26. Sutul acestuia fara preluare din interiorul careului a fost deviat in corner.

David De Gea a intervenit decisiv, in minutul 36, la reluarea lui Jordi Alba pe coltul scurt dupa o faza rapida a Barcelonei.

Catalanii au primit o lovitura chiar inaintea pauzei cu patru minute, cand Pedri s-a accidentat si n-a mai putut continua, fiind inlocuit cu Sergi Roberto.

Partea secunda a debutat furtunos cu trei goluri in primul sfert de ora. Barcelona a deschis scorul prin Alonso, in minutul 50, cu o reluare de cap pe coltul scurt in urma unui corner.

Manchester United a egalat dupa doar doua minute printr-un sut fabulos trimis de Marcus Rashford de asemenea pe coltul scurt. Ter Stegen n-a avut nicio reactie!

La meciul de pe Nou Camp au asistat 90.225 de spectatori.

Echipa pregatita de Erik Ten Hag a trecut in avantaj din minutul 59 dupa autogolul lui Kounde. O faza pornita dintr-un corner si trecerea fabuloasa a lui Rashford de Raphinha.

Barcelona a incercat sa replice rapid, dar Lewandowski n-a prins poarta dintr-o lovitura libera, in minutul 68.

Egalarea echipei blaugrana a fost adusa de Raphinha, cu un sfert de ora inaintea finalului, la o faza oarecum bizara. Brazilianul a centrat in careu pentru Lewandowski, polonezul a sarit peste minge si aceasta a intrat in poarta pentru 2-2.

Un rezultat care lasa deschisa pentru retur ecuatia califcarii si se anunta un meci pe cinste intr-un loc legendar, Old Trafford din Manchester.

Alte rezultate din Europa League:

Sahtior Donetk - Rennes 2-1
Ajax - Union Berlin 0-0
Salzburg - AS Roma 1-0.



Barcelona si Manchester United amana deznodamantul pentru Teatrul Viselor