Europa League

Avancronica Sahtior-Anderlecht. Sansa uriasa pentru Mircea Lucescu in Liga Europa

Sahtior Donetk s-a calificat in stil de mare echipa in optimile de finala din Liga Europa, iar Mircea Lucescu si-a demonstrat inca o data calitatile de antrenor. Sortii i-au suras tehnicianului nostru si Sahtior porneste cu prima sansa in dubla cu Anderlecht Bruxelles.

Pentru Sahtior este prima prezenta in optimile unei competitii europene din 2009, cand echipa pregatita de Mircea Lucescu se impunea in finala Cupei UEFA.

Cu toate acestea, statistica ne spune ca Sahtior a castigat o singura partida din ultimele cinci disputate in exilul de la Lvov (o victorie, doua remize si doua infrangeri), iar ultimul succes acasa in Liga Europa dateaza din octombrie 2009.

Sahtior si Anderlecht se afla la prima intalnire intr-o cupa europeana, desi Mircea Lucescu a mai dat peste Anderlecht pe vremea cand o antrena pe Dinamo Bucuresti. S-a intamplat in semifinalele Cupei Cupelor sezonul 1989/90, cand Anderlecht a eliminat-o pe Dinamo cu 1-0 in fiecare dintre manse. Belgienii aveau sa piarda apoi finala in fata Sampdoriei dupa prelungiri.

Fortuna: Pariuri Sahtior - Anderlecht (vedeti aici toate cotele)

1

X

2

1,6

3,9

5,7

Bilantul celor de la Sahtior in fata echipelor belgiene este de 2 victorii, 5 remize si o infrangere. Interesant este ca toate aceste opt meciuri au fost disputate contra celor de la Club Brugge.

De cealalta parte, Anderlecht a castigat cinci din precedentele sase meciuri cu echipe din Ucraina, cea mai recenta vizita a violetilor in tara vecina fiind in septembrie 2000, cand au pierdut cu 0-4 pe terenul lui Dynamo Kiev.

Prudent cum il stim inaintea oricarui meci european, Mircea Lucescu se asteapta la o partida dificila joi seara, insa subliniaza importanta unui meci fara gol primit acasa in perspectiva returului. In acest sens, Fortuna ofera o cota de 1.80 pentru cei care aleg sa mizeze ca nu marcheaza ambele echipe.

"Fiecare meci are povestea lui, iar joi seara va fi un alt meci cu o alta istorie. Este foarte important sa nu primim gol acasa. Anderlecht nu este o echipa impotriva careia sa ai un meci usor. Ei lupta pentru fiecare balon pe teren, fac un presing agresiv si au o tranzitie buna din aparare spre atac", a spus Lucescu in conferinta de presa.

Meciul Sahtior-Anderlecht se joaca joi seara de la 20:00 si va fi arbitrat de o brigada portugheza cu Artur Dias la centru.



Avancronica Sahtior-Anderlecht. Sansa uriasa pentru Mircea Lucescu in Liga Europa