Europa League

Avancronica meciului Racing - Viitorul din Europa League

Sursă foto: twitter.com

Viitorul Constanta este prima echipa din Romania care debuteaza in noul sezon al cupelor europene.

Aceasta dupa ce fosta campioana din Liga 1 n-a reusit sezonul precedent sa termine mai sus de locul al patrulea.

Tragerea la sorti, cel putin pentru acest prim tur preliminar, a fost una favorabila pentru Viitorul. In pofida declaratiilor rezervate oferite de Gheorghe Hagi inaintea meciului din Luxemburg, orice rezultat in afara calificarii dupa dubla mansa cu Racing ar reprezenta o adevarata catastrofa in primul rand pentru fotbalul romanesc.

Apasati aici pentru a paria pe Racing - Viitorul la Baumbet

Viitorul este o echipa tanara in ceea ce priveste competitiile europene. Formatia pregatita de Hagi si-a facut debutul in urma cu doua sezoane, fiind eliminata de belgienii de la Gent, dupa 0-5 in deplasare si 0-0 pe teren propriu.

A urmat parcursul din sezonul precedent, cand Viitorul a debutat in Liga Campionilor cu o victorie pe teren propriu contra cipriotilor de la APOEL Nicosia, scor 1-0. La retur Viitorul avea sa fie invinsa dupa prelungiri, scor 4-0.

Ajunsa in playoff-ul pentru grupele Europa League, Viitorul avea ghinionul sa o intalneasca pe Salzburg, formatie care s-a dovedit a fi revelatia sezonului ajungand pana in semifinale.

Viitorul pierdea cu 1-3 acasa si cu 0-4 in deplasare.

In tot acest context dubla cu Racing din Luxemburg reprezinta un bun prilej pentru Hagi si compania sa echilibreze balanta cifrelor negative de pana acum in cupele europene.

Aceasta pentru ca in turul 2 preliminar in calea constantenilor va iesi Vitesse Arnhem din Olanda, un adversar extrem de puternic.

Racing FC Union Luxembourg este un club fondat in 2005 prin unirea a trei echipe: Spora, Union Luxembourg si CS Alliance. In sezonul 2007/08 se clasa pe locul doi in campionat, iar sezonul precedent cucerea Cupa Luxemburgului, ceea ce i-a dat dreptul de participare in Europa League.

La singura participare europeana de pana acum, Racing Union a incasat zece goluri in dubla mansa de la Kalmar (Suedia), in primul tur preliminar al Cupei UEFA, sezonul 2008/09. Dupa 0-3 acasa a urmat un 1-7 in deplasare.

Bilantul celor de la Viitorul in cupele europene pana in prezent

6 meciuri
1 victorie
1 egal
4 infrangeri
2-16 golaveraj



Avancronica meciului Racing - Viitorul din Europa League