Europa League

Avancronica meciului Eintracht Frankfurt – Benfica

Sursă foto: twitter.com/

Echipa din Lisabona a castigat mansa tur, cu 4-2, si este favorita la calificarea in semifinalele Europa League.

Cu toate acestea, mansa retur de la Frankfurt nu va fi chiar ca o plimbare prin parc pentru “Vulturii” lusitani.

Eintracht a aratat pe Da Luz un important spirit de lupta si a marcat doua goluri in conditiile in care a evoluat inca din prima parte a meciului fara un jucator.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Frankfurt - Benfica

Benfica a ajuns in Germania cu gandul la statistica intalnirilor directe cu reprezentantele Bundesligii. Ultima oara lusitanii au incasat un 5-1 usturator de la Bayern Munchen.

Cu toate acestea, Benfica este una dintre cele mai in forma echipe din Europa la ora actuala, preluarea formatiei de catre Bruno Lage in ianuarie aducand schimbarea dorita.

Toti ochii vor fi atintiti asupra lui Joao Felix, jucatorul de 19 ani care in tur a marcat un hattrick si care in acest sezon are 16 goluri si noua pase decisive in 37 de meciuri jucate.

Marile cluburi deja il au in atentie, printre acestea numarandu-se si Bayern Munchen, desi clauza de reziliere stabilita de Benfica este de 200 milioane de euro!

Eintracht Frankfurt a mai intalnit o singura data o echipe portugheza intr-o dubla mansa europeana, fiind eliminata de FC Porto in sezonul 2013/2014 la golurile marcate in deplasare (2-2 in deplasare si 3-3 acasa).

Benfica a intalnit de 47 de ori echipe din Germania in cupele europene si a obtinut 14 victorii, 14 egaluri, pierzand de 19 ori.

Doar de doua ori in 24 de ocazii Benfica a plecat victorioasa de pe pamant german, 2-0 cu Stuttgart in 2010/11 si 1-0 cu Beyer Leverkusen in 2012/13.

Pana acum Benfica s-a calificat de fiecare data cand a intalnit echipe germane in fazele eliminatorii ale Europa League, eliminandu-le pe Hertha Berlin in 2009/10 si pe cele doua amintite mai sus.

Eintracht Frankfurt n-a pierdut niciunul din cele zece meciuri europene disputate acasa, castigand de zece ori si remizand in alte doua dispute, cu Porto si Inter Milano.

Echipele probabile

Eintracht Frankfurt: Trapp – Abraham, Hasebe, Hinteregger – Kostić, G. Fernandes, Rode, da Costa – Rebić – Paciência, Jović. Antrenor: Adi Hütter;

Benfica Lisabona: Vlachodimos – Grimaldo, Jardel, Ruben Dias, Corchia – Rafa Silva, Samaris, Gedson Fernandes, Pizzi – João Félix, Seferović. Antrenor: Bruno Lage



Avancronica meciului Eintracht Frankfurt – Benfica