Europa League

Atletico Madrid si Fulham lupta pentru trofeul Ligii Europa

Atletico Madrid si Fulham se vor intalni miercuri seara, de la ora 21:45, in prima finala a Ligii Europa, pe stadionul Hamburg Arena. Meciul va fi arbitrat de o brigada din Italia, condusa de Nicola Rizzoli.

Partida a fost sub semnul intrebarii dupa ce norul de cenusa le-a pus probleme englezilor, insa oficialii UEFA au respins cererea celor de la Fulham, nedorind sa dea intreaga organizare peste cap.

Fulham este revelatia acestei editii de Liga Europa, facand victime de top in drumul spre finala precum Sahtior, Juventus Torino sau Hamburg. De partea cealalta, Atletico Madrid a produs surpriza in semifinale, eliminand Liverpool.

Cele doua echipe se vor intalni pentru prima data intr-o competitie europeana. Fulham nu a mai jucat niciodata impotriva unei echipe din Spania, in timp ce Atletico Madrid are deja 19 confruntari cu echipe din Anglia, cu un bilant de sase victorii, opt egaluri si cinci infrangeri.

Meciul se va disputa pe Hamburg Arena, teren pe care Fulham a fost si in semifinale, obtinand un rezultat de egalitate, 0-0. Atletico a mers o singura data la Hamburg si nu are amintiri deloc placute, fiind invinsa cu 0-3 de echipa din localitate in semifinala din 1976/77 a Cupei UEFA.

Roy Hodgson ar putea fi primul englez care va castiga un trofeu european dupa Sir Bobby Robson, care a castigat Cupa UEFA in 1997 cu FC Barcelona, impotriva celor de la Paris Saint Germain.

La ultimele meciuri din campionat, cei doi antrenori au odihnit cei mai importanti de lot, insa inaintea meciului nu sunt probleme majore de lot, cu exceptia lui Bobby Zamora care ar putea lipsi.

Echipe probabile:

Atletico Madrid: De Gea; Ujfalusi, Perea, Dominguez, Lopez; Reyes, Assuncao, Garcia, Simao; Aguero, Forlan

Fulham: Schwarzer; Paintsil, Hughes, Hangeland, Konchesky; Duff, Murphy, Etuhu, Davies; Gera, Dempsey

Onlinesport



Atletico Madrid si Fulham lupta pentru trofeul Ligii Europa