Europa League

Athletic Bilbao, favorita romanilor in finala Europa League

Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Ligii Europa dintre Athletic Bilbao si Atletico Madrid, din 9 mai, de pe Arena Nationala, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului As, ca majoritatea românilor vor sustine echipa pregatita de Marcelo Bielsa.
"Românii sunt nerabdatori sa vada echipa Athletic condusa de domnul Bielsa, surpriza Europei. Este echipa la moda. Surpriza turneului. Traiectoria ei a fost extrem de comentata. Manchester United, Schalke...dupa jocuri bune. As spune ca majoritatea românilor tin cu domnul Bielsa si echipa sa, desi admira si pe Atletico Madrid", a spus Belodedici.

Întrebat cu cine va tine la finala, Belodedici a spus: "Cu Bucuresti. Mi-ar fi placut sa vina aici Valencia, unde am jucat doi ani. Dar oricum va fi o finala minunata. Doua echipe care joaca frumos, pe atac. Vor fi multe goluri. Echipele au personalitatea antrenorilor care le conduc. Domnul Bielsa a oferit experienta sa unui grup de tineri impetuosi; Simeone antreneaza de mai putin timp, dar transmite ambitia sa jucatorilor".

Fostul jucator a adaugat ca bucurestenii asteapta cu nerabdare aceasta finala, mai ales pentru ca se întâlnesc doua echipe spaniole, iar în Spania locuiesc multi români.

În probleme câinilor fara stapân, Belodedici a afirmat ca acestia nu vor fi pe strazile din centrul Capitalei în zilele în care madrilenii si bascii vin la Bucuresti. "Câini sunt peste tot. Pâna la birou m-am întâlnit cu unii. Este adevarat, sunt multi. Daca te duci cu bicicleta sau motocicleta, e pericol. Dar în aceste zile vor disparea, cel putin în centrul orasului".

"Duelul finalei" este în opinia lui Belodedici cel dintre Fernando Llorente si Radamel Falcao, iar cel care va câstiga acest duel va da titlul echipei sale.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, este programata la 9 mai de la ora 21.45, pe Arena Nationala.

Mediafax


Athletic Bilbao, favorita romanilor in finala Europa League