Europa League

Astra sparge gheata in grupele Europa League: 1-0 cu Dinamo Zagreb!

Astra Giurgiu a obtinut prima victorie in grupele Europa League, scor 1-0, in fata unui adversar, Dinamo Zagreb, care avea sanse pur matematice la calificarea in faza 16-imilor de finala a competitiei. Singurul gol al intalnirii codaselor Grupei D a fost reusit de ghanezul Sadat Bukari in debutul reprizei a doua.

Ghanezul Sadat Bukari s-a molipsit de la Keseru in primul sfert de ora al jocului disputat pe "Marin Anastasovici" din Giurgiu, ratand doua ocazii singur cu portarul croatilor. Eduardo l-a scos de pe trasa, in minutul 13, dupa care varful vicecampioanei Romaniei s-a incurcat in balon la un nou duel unu la unu cu portarul celor de la Zagreb.

La mijlocul reprizei, celalalt Eduardo, omul din atacul oaspetilor, l-a intins serios pe Silviu Lung cu un sut din interiorul careului. Pe respingere, Henriquez nu a putut trimite in plasa, desi poarta era parasita de Lung, intrebuintat la coltul scurt de Eduardo in prima faza.

In minutul 50, Bukari si-a spalat toate pacatele la centrarea de pe dreapta venita din gheata lui Seto. Ghanezul a aparut in 3 metri cu o reluare din plonjon, fara sperante pentru Eduardo.

Unica ocazie notabila a oaspetilor consemnata in repriza secunda a purtat semnatura calaului Petrolului, Duje Cop, care a trimis in plasa laterala la o incursiune impetuoasa in banda dreapta.

Astra Giurgiu: Lung Jr. - L. Rus, Oros, Ben Youseff, Junior Morais - Florescu, Yahaya, Seto - Enache, Bukari (Chitu 90+2), Budescu (De Amorim 77)
Rezerve: Coman, Pliatsikas, Joaozinho, Grandin, Chitu, William Amorim
Antrenor: Oleg Protasov.

Dinamo Zagreb: Eduardo - Ivo Pinto, Simunovici, Taravel, Pivarici - Brozovici, Vukojevici (P. Machado 53), Antolici - Soudani, Henriquez (Cop 68), Wilson (J. Fernandes 53)
Rezerve: Jezina, Sigali, Andrijasevic, Paulo Machado, Goncalo Santos, Fernandes, Cop
Antrenor: Zoran Mamici.

Arbitru: Sergei Lapochkin (Rusia)

Cartonase galbene: L. Rus 39/ Vukojevic 52, Henriquez 60, Cop 78

Cartonase rosii: -

Stadion: Marin Anastasovici (Giurgiu)



Astra sparge gheata in grupele Europa League: 1-0 cu Dinamo Zagreb!