Europa League

Astra se califica in primavara europeana dupa un meci dramatic la... Plzen

Astra Giurgiu s-a calificat in premiera in scurta sa istorie in primavara cupelor europene dupa 0-0 pe teren propriu cu AS Roma, insa la aceasta calificare a pus umarul si Viktoria Plzen, o formatie de mare caracter. Ramasi in zece oameni din minutul 18 si condus cu 2-0, cehii au revenit formidabil si au castigat, cu 3-2, meciul cu Austria Viena.

Pentru Astra Giurgiu, echipa obligata sa scoata acelasi rezultat cu Austria Viena pentru calificare, vestile dinspre Cehia nu au fost prea bune in primele minute.

Cehii ramaneau in zece oameni si, mai mult decat atat, primeau doua goluri care practic obligau formatia lui Marius Sumudica sa invinga AS Roma. O echipa care, in pofida unei formule cu multe rezerve, s-a dovedit de netrecut in partida de pe Arena Nationala.

Cu toate acestea, cehii au dovedit mare caracter si au redus din diferenta pana la pauza, pentru ca in repriza a doua sa intoarca spectaculos rezultatul.

Marius Sumudica nu s-a ferit sa le comunice jucatorilor sai rezultatul din cealalta partida, iar finalul de pe Arena Nationala a fost unul lipsit de emotii.

Inainte de meci s-a tinut un minut de reculegere pentru fotbalistii brazilieni de la echipa Chapecoense morti in accidentul de avion de saptamana trecuta. Momentul a fost insa stricat de suporteri italieni care au inceput sa scandeze injurii la adresa rivalei Lazio.

 

 

Alibec, gol anulat

Dupa o prima repriza in care tot el rata cea mai clara ocazie cu un sut pe centrul portii, Alibec a reusit sa marcheze in minutul 51, insa reusita sa a fost anulata pentru un fault in atac la Emerson.

Seto a avut si el un sut in minutul 66, insa mingea pe centrul portii nu i-a pus nicio problema lui Becker, portarul de rezerva al Romei.

Spalletti a fortat ofensiva si Roma a dominat finalul meciului, ratand doua mari ocazii. Mai intai Dzeko nu a prins poarta cu o lovitura de cap in urma unui corner executat de Totti in minutul 87, pentru ca in prelungiri Iturbe sa fie pacalit de o brazda din gazon singur cu poarta in fata.

S-a terminat 0-0 si Astra incheie Grupa E cu 8 puncte, dupa ce incepuse cu doua infrangeri la rand, 2-3 acasa cu Austria Viena si 0-4 in deplasare cu AS Roma.

Caseta tehnica

Astra Giurgiu: Lung Jr. - Săpunaru, Oros, Fabricio (Florea 71'), Al. Stan - Seto, Lovin - Nicoară, Budescu (Boubacar 88'), Teixeira - Alibec (Niculae 90'). Antrenor: Marius Şumudică

AS Roma: Alisson - Peres, Vermaelen, Jesus, Seck - Gerson, Strootman (Nainggolan 70') - El Shaarawy (Dezko 70'), Iturbe, Emerson (Marchizza 89') - Totti. Antrenor: Luciano Spaletti

Cartonaşe galbene: Lovin 38', Alibec 56'

Cartonaşe roşii: -

Arbtri: Hüseyin Göçek, Mustafa Eyisoy, Kemal Yilmaz; adiţionali: Tolga Özkalfa, Mete Kalkavan; rezervă: Serkan Ok (toţi din Turcia).



Astra se califica in primavara europeana dupa un meci dramatic la... Plzen