Europa League

Astra salveaza remiza cu Genk in minutul 90

Sursă foto: twitter.com/europaleague

Condusa de doua ori pe teren propriu de belgienii de la Genk, campioana Astra Giurgiu a revenit de fiecare data si in final a scos un 2-2 care o mentine cu sanse reale in lupta pentru calificarea in optimile Europa League. Meciul a fost live text aici.

Giurgiuvenii au inceput timid partida si, cu exceptia unui penalty refuzat lui Budescu in minutul 13, nu s-au vazut in ofensiva.

Genk a deschis scorul dupa 19 minute prin fundasul dreapta Castagne la o mare gaura in apararea giurgiuvenilor. Un gol venit firesc pe fondul unei dominari aproape totale, cu 69% posesie pentru oaspeti.

Mare ocazie de 2-0 ratata de Genk in minutul 37 prin Trossard, jucator care a ramas singur cu Lung la o lovitura libera cu mingea executata peste zid. Sutul acestuia a trecut printre picioarele portarului, insa Lung a revenit si a reusit sa blocheze in extremis.

Contrar cursului jocului Astra a egalat la ultima faza a primei reprize prin Budescu dupa o faza de atac din trei pase. Teixeira i-a pasat decarului Astrei pe pozitie viitoare si acesta l-a executat pe portarul australian Ryan.

Sapunaru, surpriza lui Sumudica

In partea Secunda cei de la Astra au jucat altceva, iar mutarea lui Sapunaru in fata apararii a schimbat radical fata jocului surprinzandu-i pe belgieni.

Giurgiuvenii au controlat jocul si au impins liniile spre poarta adversa, iar ocaziile nu au intarziat sa apara.

Doua dintre acestea au fost uriase si ar putea cantari decisiv in ecuatia calificarii. Prima a fost ratata de Teixeira in minutul 53, acesta nereusind sa trimita pe poarta singur cu goalkeeper-ul advers.

Astra a continuat sa se joace cu ocaziile si Ionita a ratat din pozitie favorabila la o faza de contraatac in superioritate numerica in minutul 59.

Mare sansa de gol si pentru Genk in minutul 60 la sutul lui Samatta respins in extremis de Lung cu un reflex de zile mari.

Sumudica a fortat ofensiva prin Florea si Bus, dar pe ultimul l-a schimbat dupa doar un sfert de ora nemultumit de evolutia celui adusa ca inlocuitor al lui Alibec.

Genk a dat lovitura pe contraatac in minutul 83 dupa un balon pierdut de Seto la centrul terenului. Trossard a venit din spate la un contraatac in superioritate numerica si l-a executat pe Lung.

Astra nu a cedat si a reusit egalarea prin acelasi Seto, jucator care a reluat decisiv cu capul din sase metri o centrare a lui Florea, excelent patruns pe stanga in careu.

Cu o faza inainte portarul Ryan scosese formidabil lovitura de cap a lui Sapunaru dintr-o centrare a lui Budescu.



Astra salveaza remiza cu Genk in minutul 90