Europa League

Astra lui Iordanescu se impune in turul cu Zira

Astra Giurgiu a castigat mansa tur a dublei cu Zira din Azerbaidjan, scor 3-1 (1-1), si a luat o optiune importanta pentru calificarea in turul 3 preliminar al Europa League.

Cu o garnitura complet schimbata fata de sezonul trecut, Astra s-a instalat la carma partidei inca din debut si a aratat o promitatoare pofta de joc.

Sansa mare de gol ratata de Astra in minutul 13 dupa o recuperare la centrul terenului. Ionita a tinut bine de minge si a pasat lui Chipirliu, insa jucatorul transferat de la Juventus Bucuresti a trimis peste poarta dintr-o pozitie favorabila.

Astra a continuat sa preseze si la jumatatea reprizei Erico da Silva l-a intins pe portarul advers Nazirov cu un sut din afara careului, pentru ca din cornerul rezultat acelasi Erico sa reia periculos cu capul. Portarul azerilor a respins in extremis de pe linia portii.

Trei minute mai tarziu Ionita a deschis jocul in dreapta pentru urcarea lui Belu, iar mingea trimisa in forta de acesta a intalnit bara.

In cele din urma deschiderea scorului s-a produs firesc dupa cele trei mari ocazii ratate de Astra, dar a venit la o faza care nu anunta nimic. Portarul Nazirov a respins in fata o centrare din stanga si Ionita a reluat mingea in poarta din 16 metri.

Un singur minut s-au bucurat de avantaj cei de la Astra, Sadygov restabilind egalitatea cu o executie surprinzatoare din afara careului pe respingerea unui balon de catre apararea giurgiuveana.

Pana la pauza Astra si-a trecut in cont inca o mare ocazie de gol prin Chipirliu, golgeterul celor de la Juventus Bucuresti sezonul trecut in Liga 2. Acesta a reluat peste poarta singur in 2-3 metri la o centrare a lui Dandea.

La ultima faza a reprizei azerii si-au aratat coltii pe contraatac prin Manga, al carui sut din unghi a fost respins in corner de portarul Iliev.

O prima repriza dominata categoric de Astra, echipa care a ratat cele mai mari ocazii, dar care a primit un gol la singurul sut pe poarta al adversarilor.

Giurgiuvenii au inceput in forta partea secunda si, dupa doar sapte minute de la intrarea in joc, francezul Le Tallec a trecut pe langa gol. Lovitura de cap din centrul careului blocata in extremis de portarul Nazirov.

Astra a revenit la conducere in minutul 55 prin reluarea cu capul a lui Dandea din centrarea lui Ionita, pentru ca acelasi Dandea sa contribuie la golul de 3-1 in minutul 74.

Gazdele au repus dintr-un corner, Dandea a reluat spre bara a doua unde Le Tallec a aparut providential si a impins mingea in poarta.

Un rezultat final, 3-1, mai aproape de adevar dupa cele petrecute pe teren si care plaseaza Astra drept favorita la calificare.

Returul se va juca peste o saptamana la Baku.



Astra lui Iordanescu se impune in turul cu Zira