Europa League

Astra Giurgiu invinsa de Austria Viena in grupele Europa League

Debut cu stangul pentru Astra Giurgiu in faza grupelor Europa League, campioana Romaniei fiind invinsa joi seara pe Arena Nationala de Austria Viena, cu 3-2.

Marius Sumudica a trimis in teren o echipa super ofensiva, dar aceasta s-a trezit sa joace ofensiv abia in minutele de final.

Tehnicianul Astrei a inceput in formula 4-1-4-1, dar la jumatatea primei reprize s-a trecut la asezarea clasica 4-2-3-1, cu Teixeira retras langa inchizatorul de meserie Lovin.

Oaspetii au deschis scorul prin Holzhauser in minutul 17 dintr-o lovitura de la 11 metri provocata de portarul Lung, care a iesit tarziu sa apere un blocaj ratat de Fabricio.

Astra a raspuns imediat si dupa doar doua minute restabilea egalitatea prin Alibec la o faza fixa. Budescu a centrat din lovitura libera si Alibec, venit fara marcat in fata portii, a pus latul pentru 1-1.

Austria Viena a intrat totusi in avantaj la cabine dupa reusita spectaculoasa a puternicului atacant Friesenbichler din minutul 33. Excelent gasit de o pasa de la centrul terenului, acesta l-a pierdut pe drum pe lentul Geraldo si a trimis peste un Lung prins iesit din poarta.

Echipa oaspete a fost mai periculoasa in debutul partii secunde si a pus presiune la poarta Astrei, iar Grunwald a materializat aceasta presiune cu un gol din lovitura libera in minutul 58.

Sperantele Astrei au reaprins cu un sfert de ora inaintea finalului, dupa ce Sapunaru a reluat cu capul in poarta din sase metri o centrare de la Budescu.

Astra a presat puternic in minutele de final, dar portarul Hadzikici s-a opus golului la sutul lui Nicoara din prelungiri.

"Am luat doua goluri pe greselile noastre. Pacat ca n-am reusit scoatem un punct in acest meci. Ne vom juca sansele pana la capat", a spus Sapunaru dupa meci la Dolce Sport.

Pentru Astra Giurgiu urmeaza meciul cu AS Roma din deplasare, echipa care a remizat pe terenul cehilor de la Viktoria Plzen, scor 1-1.



Astra Giurgiu invinsa de Austria Viena in grupele Europa League