Europa League

Astra deschide sezonul european

Astra Giurgiu incepe astazi marele vis al lui Ioan Niculae de a juca in cupele europene. Astra are insa un drum lung de facut pana in grupe, intrand chiar din primul tur preliminar, contra lui Domzale, un adversar abordabil care ii priveste cu un respect marturisit. Partida are loc de la ora 21:45, in direct pe onlinesport.ro (televizare Dolcesport).

Astra a ajuns in Liga Europa, desi a terminat pe locul 4 in campionat, gratie Cupei castigate de Petrolul. Practic, Astra si Petrolul sunt cele doua echipe revelatie din acest sezon si ambele isi vor juca sansele in drumul spre grupele Ligii Europa.

Echipa din Giurgiu este considerata cel mai dificil adversar cu care putea cadea in primul tur, de cei de la Domzale. Fotbalul romanesc se bucura de respect in fosta Iugoslavie. "Dintre adversarii pe care ii puteam intalni, am picat cu cel mai dificil. Fotbalul din Romania este unul de buna calitate, cu un joc agresiv. Astra a terminat pe locul 4 in campionatul Romaniei si asta inseamna ca este o echipa puternica", a spus capitanul lui Domzale, Nejc Skubic.

Chiar daca lucrurile ar sta asa, miza jocului este aceeasi pentru ambele: dupa echipe mici care spera sa se afirme in Europa League. Totusi, echipa romana nu are motive sa rateze turul 2 preliminar. Are toate salariile la zi si a aratat mereu un fotbal bun contra celor mai valoroase echipe, in sezonul trecut al Ligii 1. Acum poate demonstra ca meciurile in care a fost dezavantajata in campionat, asa cum a sutinut Ioan Niculae, au fost reale iar echipa poate mai mult. In Europa se poate vedea mai bine valoarea.

Daca trec de Domzale, cei de la Astra ii intalnesc in turul 2 pe cipriotii de la Omonia Nicosia.

Kehinde Fatai nu are viza pentru Slovenia si nu se stie daca va putea juca, insa Seidu Yahaya si Sadat Bukari si-au rezolvat problema cu accesul in aceasta tara si vor fi in lot. Fwayo Tembo, invoit pana luni, nu a ajuns nici joi la Astra si a fost anuntat ca va plati pentru acest lucru. Echipa nu va conta pe el pentru acest meci.

Presedintele Dinu Gheorghe a afirmat Astra trebuie sa mearga in turul 2 preliminar al Europa League. "Nu trebuie sa ratam aceasta calificare. Avem nevoie sa trecem de turul 1 pe care il abordam cel putin acum cu trac. Mizam pe echipa de anul trecut, care a adus rezultate bune si voi mai aduce dupa aceea cativa jucatori", a spus Gheorghe.

Echipa probabila:
S.Lung jr. - Matel, V.Gaman, Ben Youssef, Junior Morais - A.Muresan, Seto - Enache, Budescu, William - Ivanovski
Antrenor: Daniel Isaila

Meciurile Astrei din pauza de vara:
Astra Giurgiu - FC Saxon 11 - 0
Astra Giurgiu - FC Wohlen 3 - 1
Astra Giurgiu - Dinamo Moscova 1 - 2



Astra deschide sezonul european