Europa League

Astra bate eroic pe Omonia si merge in turul 3

Astra Giurgiu a luptat cot la cot, joi seara, cu Omonia, in mansa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Europa. Omonia a pornit favorita la tragerea la sorti si, dupa 1-1 de la Bucuresti, cipriotii erau si mai determinati de calificare. Numai ca, in Cipru, o dubla a lui Budescu a adus victoria Astrei cu 2-1, la capatul unui meci in care giurgiuvenii au jucat su au marcat un gol in inferioritate numerica, cu antrenorul in tribune. Un meci alunecos, cu un adversar dificil, pe care Astra l-a gestionat bine si a obtinut la prima participare in cupele europene din istorie un bilet spre Turul 3 preliminar, acolo unde va intalni pe Trencin.

Partida a fost una foarte, foarte dinamica. Nu s-a jucat cu viteza mare, dar ritmul a fost tracasant. Omonia a inceput mai bine, insa Astra si-a aratat fata de echipa care nu a venit sa piarda primul sutul lui Amorim, respins cu greu de portarul gazdelor.

In minutele 22 si 28, a fost randul Omoniei sa arate ca in acest meci se poate intampla orice. Lung a respins aproape de pe linia portii, iar la a doua faza acelasi Lung s-a intins si a respins o lovitura de cap bine trimisa.

Astra stia ca trebuie sa dea gol, iar din minutul 30 a inceput sa preseze. Golul a venit norocos, Budescu a sutat bine din afara careului, iar mingea a fost deviata si l-a invins pe portarul Moreira.

Minutul 45 putea insemna 1-1, daca Silviu Lung Jr. nu ar fi respins cu varful degetelor o minge care se indrepta sub transversala in drumul spre plasa.

Repriza a doua sau cel putin inceputul ei a fost o capcana intinsa Astrei, care a muscat cu toata gura. Omonia a inceput in aparare, aparent apatic. Si nu cateva minute, ci zece. Astra a facut din ce in ce mai mult pasul inainte, in atac si a lasat spatii in spate. In minutul 55, un atac in superioritate numerica la capatul caruia Astra putea marca s-a terminat cu o pasa gresita, iar Omonia a sarit pentru prima oara pe contraatac si a inscris. Gikiewicz a impins mingea cu latul, de la nici doi metri de poarta lui Lung, dupa ce autorul primului gol, Budescu, a gresit o pasa.

La nici cinci minute distanta, Laban a vazut al doilea galben si a fost eliminat. Apoi a fost trimis in tribune si antrenorul Isaila, pentru proteste. Mai era o jumatate de ora de joc si totul se anunta greu pentru Astra.

In inferioritate numerica, Bukari a avut o actiune solitara, dar sutul a fost pe langa poarta, dupa ce un adversar trimisese mingea in plasa de sus a portii Astrei. Avea sa se prefateze golul. Un atac al Astrei ostracizat pe partea stanga a dus mingea lui Budescu, iar acesta in loc sa centreze sau sa incerce un dribling asa cum toata lumea se astepta a trimis un sut dintr-un unghi aproape imposibil, in diagonala, in vinclul portii lui Moreira, ramas perplex! O executie din glezna, fulgeratoare.

Cu doua goluri cu Omonia si trei in meciul cu FC Brasov, Budescu are cinci reusite in ultimele doua partide.

Omonia nu a mai avut luciditatea sa dea gol, avea nevoie de doua pentru calificare. Astra s-a aparat bine, a tras si de timp cand a trebuie. Singura faza notabila a fost cea a lui Andrade, fostul rapidist a cazut in careu, insa nu a primit penalty in ciuda faptului ca il cersea in genunchi.

Minutele au trecut greu pana la final, insa Astra a castigat cu 2-1. Cu scorul general de 3-2 merge in Turul 2 preliminar, acolo unde intalneste pe Trencin pe 1 si 8 august.



Astra bate eroic pe Omonia si merge in turul 3