Europa League

Arsenal trece de Napoli in turul sferturilor din Europa League. O adevarata forta pe teren propriu

Sursă foto: https://twitter.com/Arsenal/

Echipa engleza Arsenal a castigat pe teren propriu contra formatiei italiene Napoli, scor 2-0 (2-0), in ceea ce a fost numita finala din sferturi in Europa League.

"Tunarii" au rezolvat ecuatia invingatoarei inca din prima repriza, dupa ce Ramsey a deschis scorul in minutul 14, iar Koulibaly si-a marcat in propria poarta unsprezece minute mai tarziu.

O victorie insa care nu inchide definitiv soarta calificarii, Napoli fiind o echipa de temut in vulcanul de pe San Paolo.

De altfel, pana acum se repeta scenariul din sezonul 2013/2014 cand cele doua echipe s-au intalnit in faza grupelor Champions League. Arsenal a castigat la Londra, cu 2-0, in timp Napoli s-a impus cu acelasi scor pe teren propriu.

Un scor de care napoletanii au si acum nevoie pentru a intoarce soarta calificarii. Arsenal s-a calificat de opt ori in noua ocazii cand a castigat prima mansa a unei duble manse eliminatorii. Exceptia a avut loc in 2011, cand a fost eliminata de Barcelona din Champions League.

Napoli ramane fara victorie in noua meciuri disputate in Anglia, inregistrand un egal si opt infrangeri.

Arsenal este o adevarata forta pe teren propriu, cu zece victorii din 11 meciuri in 2019, perioada in care au pierdut o singura data. 28 de goluri marcate si doar sase primite, iar in sapte dintre ocazii a castigat fara gol primit.

Vlad Chiriches a fost rezerva neutilizata la Napoli.



Arsenal trece de Napoli in turul sferturilor din Europa League. O adevarata forta pe teren propriu