Europa League

Adversara Stelei: castigatoarea Cupei Albaniei sau locul suplimentar pentru fair-play al UEFA

Steaua, daca va trece in turul doi preliminar de formatia din Ungaria, Ujpest FC, va intalni echipa care a castigat Cupa Albaniei sezonul precedent, KS Flamurtari, sau gruparea care si-a castigat dreptul de a participa in Liga Europa datorita clasamentului Fair-Play intocmit de UEFA, Motherwell.

Prima mansa a disputei dintre KS Flamurtari si FC Motherwell, disputata in Albania, s-a incheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0, singurul gol al meciului fiind inscris de Strati, in minutul 66.

KS Flamurtari a reusit sa castige Cupa Albaniei in sezonul precedent dupa o finala cu SK Tirana, scor 2-1. Desi formatia SK Tirana a condus, din minutul 42, Flamurtari a reusit sa revina in minutul 65 printr-un gol marcat de Mema si sa inscrie golul victoriei in al doilea minut de prelungire a timpului regulamentar, prin Zeqiri.

A fost a treia Cupa a Albaniei din palmaresul celor de la Flamurtari, dupa cele din 1985 si 1988. In 1991, KS Flamurtari a castigat campionatul Albaniei.

Cea mai importanta performanta pe plan european a gruparii KS Flamurtari o reprezinta atingerea turului trei al Cupei UEFA in sezonul 1987/1988. Dupa ce a trecut de Partizan Belgrad si Wismut Aue, Flamurtari a trebuit sa se recunoasca invinsa de Barcelona, dupa o dubla mansa in care a reusit totusi sa castige meciul de pe teren propriu, scor 1-0, dar a pierdut partida din deplasare cu scorul de 4-1.

In prezent, echipa KS Flamurtari este pregatita de antrenorul albanez Eqerem Memushi si a terminat sezonul precedent pe locul sase in campionatul Albaniei. Formatia din Vlore are culorile traditionale rosu si negru.

Echipa FC Motherwell a participat in primul tur preliminar al Ligii Europa datorita clasamentului Fair-Play intocmit de UEFA in sezonul precedent. Campionatele din Norvegia, Danemarca si Scotia au beneficiat de un loc suplimentar in Liga Europa, echipa desemnata sa reprezinte Scotia in aceasta competitie fiind FC Motherwell.

Motherwell a reusit sa treaca de primul tur preliminar al Ligii Europa in dauna galezilor de la Llanelli. Desi a pierdut prima mansa pe teren propriu, scor 0-1, Motherwell a reusit sa castige meciul din Tara Galilor cu scorul de 3-0. Au fost primele meciuri la conducerea tehnica pentru antrenorul Jim Gannon.

FC Motherwell a terminat sezonul precedent al Scotiei pe pozitia a saptea. Tot in sezonul precedent, scotienii de la Motherwell au participat si in Cupa UEFA, unde s-au oprit in primul tur, dupa o dubla infrangere cu formatia franceza AS Nancy, scoruri 1-0 si 2-0.

Motherwell a reusit sa castige campionatul Scotiei o singura data, in sezonul 1931/1932. Ultima performanta notabila a echipei in campionatul Scotiei a fost clasarea pe pozitia a doua in sezonul 1994/1995. Motherwell are in palmares si doua Cupe ale Scotiei, in sezoanele 1952 si 1991.

Culorile traditionale ale clubului Motherwell sunt galben-rosu iar stadionul pe care isi disputa meciurile, Fir Park, are o capacitate de 13.742 de locuri.

Mediafax



Adversara Stelei: castigatoarea Cupei Albaniei sau locul suplimentar pentru fair-play al UEFA