EURO2016

Ultimul meci

Duminica, de la ora 22:00, se joaca ultimul meci de la EURO 2106, finala dintre Portugalia si Franta. "Echipele cu cel mai urat joc de la EURO 2016", asa cum au fost privite de adversari sau de unii spectatori, Franta si Portugalia au crescut meci de meci si vor juca cu trofeul pe masa.

Va fi ultimul meci, dar nu cel din urma in ceea ce priveste calitatea, spectacolul si, bineinteles, miza. 

"Franta este o echipa solida, care a fost privita drept una cu cel mai urat joc de la EURO 2016. La fel si Portugalia. Iata acum ca echipele cu cel mai urat joc sunt in finala", a spus chiar antrenorul Portugaliei, Fernando Santos.

Franta are prima sansa in finala, fiind gazda competitiei si echipa cu cele mai multe victorii de la turneul final actual, cinci la numar, dar si tara cu cele mai multe goluri pe meci, o medie de 2,16 de goluri pe partida.

Avandu-l in componenta pe golgheterul competitiei, Antoine Griezmann, cu sase reusite, acesta a dovedit o apetenta crescuta meci de meci si se poate astepta de la el mai mult in finala.

Portugalia a aratat un joc mai pragmatic, mai atent si bazat de multa strategie. Asteptarea Portugaliei ar putea pune probleme gazdelor, care au aratat dificultate sa inscrie in fata echipelor care au pus miza pe aparare (aici incluzand in Romania).

[news-120109]

Echipa Germaniei, cea care s-a aruncat in atac cu Franta, a fost drastic sanctionata. Acest lucru nu este de asteptata de la Portugalia, consecventa unui stil de asteptare, spar doar de atacuri gandite si calculate.

Stralucirile lui Ronaldo vor fi din nou asteptate de portughezi, fie ca va fi vorba de goluri sau de pase de gol.

Cotele meciului par dezechilibrate. Portugalia are o cota de 4,65 (!), iar Franta de 2,10.

Statistica este total in dezavantaul lustinarilor, care nu au nici un titlu la un turneu final, au fost mereu invinsi de Franta la turneele finale (de trei ori - 2 EURO si 1 Cupa Mondiala) si, mai mult, au pierdut la EURO in ambele dati cu Franta care apoi a luat trofeul!

[news-120115]

Ce am vrea sa vedem in finala? Dincolo de cifre va ramane spectacolul si incrancenarea unui meci puternic, asa cum noi il anticipam. Chiar daca Portugalia va primi gol, in mod sigur nu va ceda si, spre deosebire de Germania, va putea sa revina. Un gol al Portugaliei ar putea destabiliza meciul si sa il duca spre o victorie a elevilor lui Santos.

Ce nu am vrea sa vedem in finala? Nu am vrea sa vedem greseli de arbitraj sau cel putin nu unele flagrante. Consideram ca in semifinale cu Germania, nemtii au fost dezavantajati, foarte subtil dar dezavantajati. Nu ar deranja pe nimeni ceva asemanator si pentru Portugalia, doar sa nu vedem o finala stricata flagrant de o greseala de arbitraj. Ar fi pacat pentru un turneu final atat de frumos, probabil cel mai frumos turneu european din ultimii 20 de ani.Ultimul meci