EURO2016

Rusia, exclusa cu suspendare de la EURO 2016

UEFA a luat marti o decizie in premiera: excluderea unei echipe din cadrul unui turneu european pentru actiunile intreprinse de suporteri. Sanctiunea s-a acordat pentru faptele fanilor de pe stadion, nu pentru cele de pe strazi.

Rusia a fost exclusa, dar sanctiune a fost acordata cu suspendare. Daca faptele suporterilor se vor repete, Rusia va fi exclusa efectiv de la EURO 2016.

UEFA a specificat ca suspendarea nu este legata decat de incidentele de la stadion si nu de luptele de strada: "Decizia de suspendare a fost acordata doar de incidentele din interiorul stadionului, singurele aflate sub jurisdictia UEFA", a scris UEFA.

''Sanctiunea de excludere va fi impusa daca incidente de natura similara provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia in timpul competitiei'', se mai arata in comunicatul UEFA.

[news-119734]

Violentele intre grupurile de suporteri au erupt in portul vechi din Marsilia cu mai multe zile inaintea meciului direct de sambata si s-au amplificat pe masura apropierii partidei.

Trei suporteri englezi au avut nevoie de interventia personalului medical de urgenta, iar doi dintre acestia sunt in stare inconstienta in spital. Un altul a fost retinut de politia franceza.

La finalul meciului gazduit de Stade Velodrome rusii au lansat din sectorul lor o torta spre peluza fanilor englezi si i-au atacat pe vecinii de tribuna provocand haos.

Guvernul britanic s-a oferit sa trimita forte de ordine pentru a sprijini politia franceza pentru urmatorul meci al nationalei Angliei programat la Lens.



Rusia, exclusa cu suspendare de la EURO 2016