EURO2016

Portugalia, prima finalista la EURO 2016

Nationala Portugaliei a invins Tara Galilor, cu 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Cristiano Ronaldo si Nani, si a obtinut calificarea in finala Campionatului European.

Prima repriza a meciului de la Lyon a fost extrem de saraca in faze de poarta. Lusitanii au inceput mai bine si in minutul 10 au avut un penalty neacordat la duelul dintre Collins si Ronaldo.

Tara Galilor a trecut peste dominara portughezilor si a inceput sa urce liniile fiind echipa mai periculoasa pana la pauza, iar Bale a trimis cu capul pe langa poarta periculos in minutul 19. Acesta fusese luat in marcaj chiar de Cristiano Ronaldo, coechipierul sau de la Real Madrid.

Bale a trimis la intalnire pentru King doua minute mai tarziu, dar portarul Rui Patricio a iesit bine din poarta si a retinut balonul.

Prima repriza s-a incheiat cu o lovitura de cap pe care Ronaldo a trimis-o peste poarta.

La reluare, Portugalia a rezolvat meciul cu doua goluri in trei minute. Mai intai Ronaldo a deschis scorul cu o lovitura de cap din sase metri dupa un corner executat din partea stanga. Atacantul lusitan a fost scapat din marcaj de Gunter si a reluat precis pentru a egala recordul lui Michel Platini la numarul de goluri inscrie la Campionatele Europene.

Dupa alte doua minute Nani a deviat cu sansa in poarta galeza sutul in forta trimis de Ronaldo din afara careului si astfel Portugalia isi semna calificarea in marea finala din 10 iulie.

Pana la final Portugalia a mai ratat alte doua ocazii la patrunderea lui Ronaldo finalizata cu sut in plasa laterala si la sutul lui Pereira dupa o recuperare a balonului in fata lui Bale.

Portugalia va disputa a doua finala de Campionat Europeand in istorie dupa cea pierduta in 2004 pe teren propri in fata Greciei. Adversara din 10 iulie se va decide joi seara intre Franta si Germania.



Portugalia, prima finalista la EURO 2016