EURO2016

Pariurile lui Balint pentru EURO 2016: Pogba va fi cel mai bun jucator al turneului. Nicusor Stanciu, cel mai bun tricolor!

Au mai ramas mai putin de 32 de ore pana la cel mai important turneu european al anului, EURO 2016, competitie pe care Romania are privilegiul sa o inaugureze intr-un meci cu gazda Franta. Un numar record de selectionate, 24, se afla la startul competitiei, insa pe 10 iulie una singura va ridica trofeul dupa finala de pe Stade de France.

Castigator al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, in 1986, si participant la Campionatul Mondial din Italia cu nationala Romaniei, in 1990, ambasadorul Winmasters. Gabi Balint si-a stabilit deja favoritii pentru turneul din Franta, dar si primul unsprezece ideal al Romaniei.

Elevii lui Anghel Iordanescu ar trebui sa se astepte la un meci foarte greu maine, in conditiile in care Balint a inclus trei jucatori francezi pe lista starurilor de la acest EURO. “Ma astept ca Paul Pogba sa fie cel mai bun jucator al acestui turneu. Se numara deja printre cei mai buni fotbalisti din lume si trebuie tinut cont ca Messi, Neymar si Suarez nu vor fi prin preajma. E adevarat ca va fi la turneu Cristiano Ronaldo, insa Pogba joaca intr-o selectionata mai buna decat Portugalia. De altfel, cred ca Franta are si cel mai bun tanar jucator de la acest turneu, Kingsley Coman. Va face 20 de ani pe 13 iunie si a castigat deja titluri in Germania, Italia si Franta! Multi jucatori nu apuca de debuteze la prima echipa la aceasta varsta! ”

Balint considera ca Didier Deschamps are in echipa si un candidat foarte bun la titlul de golgeter al turneului: “Cand te uiti la ce sezon extraordinar a avut Antoine Griezmann cu Atletico Madrid e normal sa te astepti sa fie favorit la titlul de cel mai bun marcator al EURO 2016, insa cred ca va fi o lupta stransa cu neamtul Thomas Muller.“

Cu atat de multi jucatori de clasa mondiala, Franta este favorita la castigarea EURO 2016, sustine Balint: “Luand in considerare si faptul ca turneul se joaca in Franta si avand in vedere ce jucatori are la dispozitie Deschamps, e normal sa te astepti ca gazda sa castige turneul. Totusi, nu as exclude din calcule Spania si cred ca nationala lui Vicente del Bosque e a doua favorita la titlu. Sigur, Xavi nu mai este in echipa, insa spaniolii au in continuare jucatori excelenti, precum Pique, Busquets, Koke, Morata si chiar Nolito, care e intr-o forma extraordinara.“

In privinta favoritei la titlu, Balint are o parere similara cu cea a bookmakerilor winmasters. Acestia vad Franta drept mare favorita cu o cota de 4.00, dar considera ca Germania (4.60) are sanse mai bune decat Spania (6.40).

Cand vine vorba de nationala Romaniei, fostul castigator al Cupei Campinilor Europeni are deja un prim unsprezece ideal pregatit: “Intotdeauna e greu sa alegi, insa, luand in calcul experienta si forma actuala, as merge pe o echipa cu Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban, Stanciu - Torje, Sanmartean, Stancu – Alibec sau Andone”, declara Balint, care se asteapta ca stelistul Nicusor Stanciu sa fie cel mai bun jucator al Romaniei la EURO 2016: “Acel numar 10 de pe tricou poate sa atarne foarte mult pe umerii oricarui jucator, dar Stanciu e un talent special. Il cunosc de la Vaslui si cred sincer ca are tot ce ii trebuie pentru a fi vedeta Romaniei.”



Pariurile lui Balint pentru EURO 2016: Pogba va fi cel mai bun jucator al turneului. Nicusor Stanciu, cel mai bun tricolor!