EURO2016

Ovidiu Hategan arbitreaza Polonia-Irlanda de Nord. Suporterii au dat startul violentelor pe strazile din Nisa (video)

Cu 13 goluri marcate in preliminarii si 42 de reusite pentru echipa de club in acest sezon, Robert Lewandowski se numara printre favoritii la castigarea ghetei de aur la turneul final. Pana acum Polonia n-a castigat niciun meci la vreun Campionat European, iar Irlanda de Nord ar putea marca o premiera in acest sens.

Irlanda de Nord este neinvinsa in ultimele doua meciuri cu Polonia (1-1 si 3-2 in 2009), dupa ce pierduse trei partide la rand anterior. Interesant este ca niciunul din cele noua meciuri intre cele doua echipe nu s-a incheiat 0-0.

De asemenea, Irlanda de Nord n-are nicio infrangere in ultimele 12 meciuri si are un moral ridicat inaintea primei participari din istorie la un Campionat European.

Polonia este echipa cu cel mai bun atac in preliminarii, 33 goluri in 10 meciuri, 13 dintre acestea fiind marcate de Robert Lewandowski (42 de goluri pentru Bayern Munchen in ultimul sezon). Polonia a avut o serie de sapte meciuri fara infrangere pana la esecul cu Olanda de pe 1 iunie (1-2).

Pentru Polonia este al treilea turneul final european consecutiv si a primit gol in toate cele sase meciuri jucate pana acum la EURO, fara a obtine inca vreo victorie.

Calificata la turneul final din Franta de pe primul loc in grupa Romaniei, Irlanda de Nord a avut cel mai ridicat procentaj dintre cele 24 de echipe calificate la numarul de goluri marcate din faze fixe in preliminarii (56%). Sase au venit din cornere si alte trei din lovituri libere.

"Lewandowski este similar cu Ibrahimovic, un mare jucator, o mare personalitate, capitanul echipei. Ne-am facut insa temele si le cunoastem atat punctele forte cat si slabiciunile", a declarat Martin O'Neill, antrenorul Irlandei de Nord.

Echipe probabile

Polonia: Szczesny – Wawrzyniak, Salamon, Glik, Piszczek – Grosicki, Zielinski, Krychowiak, Blaszczykowski – Milik, Lewandowski.

Irlanda de Nord: McGovern – McAuley, Cathcart, Evans – Dallas, Norwood, Baird, Davis, McLaughlin – Grigg, Washington.

Meciul programat in Grupa C pe Stade de Nice va fi oficiat de o brigada din Romania, cu Ovidiu Hategan la centru, ajutat la cele doua linii de asistentii Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe. Aditionali sunt Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu.

Suporterii celor doua echipe s-au ciocnit pe strazile din Nisa cu 24 de ore inaintea meciului:



Ovidiu Hategan arbitreaza Polonia-Irlanda de Nord. Suporterii au dat startul violentelor pe strazile din Nisa (video)