EURO2016

Duelul titanilor: Cristiano Ronaldo versus Gareth Bale

Semifinala dintre Portugalia si Tara Galilor este redusa in jurul duelului personal dintre atacantii Cristiano Ronaldo si Gareth Bale, doi coechipieri la Real Madrid care acum lupta unul impotriva celuilalt pentru calificarea in finala EURO 2016.

Fara doar si poate, Cristiano Ronaldo este liderul echipei Portugaliei si la nivel international sta mult mai bine decat Gareth Bale.
 
Ronaldo a jucat 10.202 minute in tricoul Portugaliei, echipa pentru care a marcat 60 de goluri in 131 de meciuri. 46 dintre reusite au fost in meciuri oficiale. Ronaldo a inscris de 14 ori de la punctul cu var, iar de-a lungul carierei a izbutit patru duble si nu mai putin de 10 hattrick-uri.
 
Mai mult decat atat, Cristiano Ronaldo va deveni miercuri seara primul jucator care disputa trei semifinale de Campionatul European. Ar putea fi egalat de Podolski si Schweinsteiger din nationala Germaniei.
 
De asemenea, Ronaldo mai are nevoie de un singur gol pentru a egala recordul de reusite detinut de Michel Platini la Campionatele Europene (9).
 
De cealalta parte, Bale are 4.946 de minute jucate pentru Tara Galilor in 60 de meciuri. A marcat 22 de goluri, dintre care 19 in meciuri oficiale. Doua reusite au fost din penalty, iar de-a lungul carierei a reusit doua duble. Bale este in asteptarea primului hattrick la nationala.
 
Portugalia este echipa cu cele mai multe prezente in semifinalele Campionatului European fara sa fi castigat vreodata trofeul. De cinci ori au ajuns lusitanii in penultimul act si o singura data au depasit aceasta faza, in 2004, pe teren propriu, cand au fost invinsi de greci.
 
Tara Galilor joaca in premiera in semifinalele unui turneu final.



Duelul titanilor: Cristiano Ronaldo versus Gareth Bale