EURO2016

Claudio Ranieri a fost dat afara de la nationala Greciei. Un alt italian favorit sa-i ia locul

La o zi dupa umilitoarea infrangere suferita pe teren propriu in fata modestei echipe a Insulelor Feroe, tehnicianul italian Claudio Ranieri a fost concediat de Federatia Elena de Fotbal.

Dupa meci Ranieri declarase ca nu renunta la postul sau si ca deciziile importante nu trebuie luate la cald, insa cateva ore mai tarziu acesta si-a vazut reziliat contractul.

Ranieri s-a intalnit samabata cu Giorgios Sarris, presedintele federatiei de la Atena, si potrivit unui comunicat au cazut de comun acord sa puna capat colaborarii.

"Nu exista alta solutie in afara celei de a pune capat colaborarii cu Ranieri", se arata intr-un comunicat al federatiei elene.

La randul sau, Sarris a declarat: "Dupa devastatorul rezultat de ieri imi asum intreaga responsabilitate pentru nefericita alegere a selectionerului".

Favorit sa preia nationala Greciei dupa demiterea lui Ranieri este Giovanni Trapattoni, un alt italian care a condus Irlanda pana in 2013.

Grecia ocupa ultimul loc in Grupa F, cu un singur punct obtinut in patru meciuri. Romania conduce grupa, cu 10 puncte, urmata de Irlanda de Nord (9 puncte), Ungaria (7), Finlanda (4) si Insulele Feroe (3).

[news-110690]



Claudio Ranieri a fost dat afara de la nationala Greciei. Un alt italian favorit sa-i ia locul