EURO2016

Cele mai multe goluri intr-un meci la EURO din ultimii 16 ani. Alte statistici interesante

Franta si Islanda au oferit duminica seara meciul cu cele mai multe goluri marcate la turneul final al Campionatului European gazduit chiar de Hexagon.

O partida incheiata cu 5-2 in favoarea francezilor si care i-a pus pe statisticieni serios la treaba.

De la Olanda-Iugoslavia in 25 iunie 2000 nu s-au mai marcat sapte goluri intr-un meci la Campionatul European. Atunci a fost un 6-1 pentru batavi.

Cele mai multe goluri intr-un meci la un Campionat European au fost reusite in Iugoslavia-Franta din 1960. Selectionata din Balcani s-a impus atunci cu 5-4.

In alta ordine de idei, Franta a devenit prima echipa care marcheaza patru goluri in prima repriza a unui meci la EURO. Suedia (2004 contra Bulgariei), Olanda (2000 contra Iugoslaviei) si Iugoslavia (1960 contra Frantei) sunt celelalte echipe care au marcat patru goluri intr-o repriza.

Din 30 martie 1991 de la un meci disputat contra Albaniei la Paris echipa Frantei nu a mai marcat patru goluri intr-o repriza la un meci oficial.

Antoine Griezmann este primul jucator francez care inscrie patru goluri pentru nationala Frantei la un turneu major dupa Michel Platini in 1984.



Cele mai multe goluri intr-un meci la EURO din ultimii 16 ani. Alte statistici interesante