EURO2016

Calcule: Cum poate Romania prinde locul 2 in Grupa A

Romania poate ocupa locul al doilea in Grupa A, la finalul acesteia, pentru a se califica direct in optimile de finala ale EURO 2016. Iata cum.

Ultimele meciuri din grupa se joaca duminica, Franta - Elvetia si Romania - Albania. Franta are cum 6 puncte si este calificata, pentru locul 2 se lupta Elvetia (4 puncte) si Romania (1 punct). Albania are zero puncte.

Romania va ocupa locul 2, cel care duce direct in optimi, daca bate Albania, iar Elvetia este invinsa de Franta. Ar fi suficiente si victorii cu 1-0 pentru Franta si respectiv Romania pentru ca tricolorii, la egalitate de puncte cu elvetienii (4 puncte) sa avanseze datorita golurilor mai multe marcate in grupa.

Daca Elvetia termina egal sau castiga cu Franta, cele doua echipe se califica in mod cert de pe locurile 1-2, iar Romania se va lupta pentru locul 3 cu Albania urmand sa vada daca va prinde sau nu una dintre pozitiile care vor merge in optimi.

In mod cert, Romania trebuie sa bata Albania pentru a mai avea sanse de calificare, fie direct de pe locul 2, fie de pe locul 3 daca va avea un punctaj sau un golaveraj bun.

Insa, la modul in care Albania a jucat cu Franta, partida se anunta dificila. Albanezii alearga mult, sunt tehnici. Romania oboseste repede si comite greseli in aparare, ceea ce va duce la situatii dificile.

Victoria cu Albania pare mai grea decat cu Elvetia, asa ca grupa se va juca pana la ultimul moment cu multe incertitudini.



Calcule: Cum poate Romania prinde locul 2 in Grupa A