EURO2016

Avancronica Portugalia-Tara Galilor, prima semifinala de la EURO 2016 (LIVE 22:00)

Noua arena din Lyon gazduieste miercuri seara meciul dintre Portugalia si Tara Galilor, prima semifinala a Campionatului European, un meci care propune duelul dintre Cristiano Ronaldo si Gareth Bale.

Miza meciului este una uriasa, echipa castigatoare urmand a disputa finala EURO 2016 duminica la Paris. Pentru Portugalia, echipa prezenta in a 5-a semifinala de Campionat European, ar fi a doua finala dupa cea pierduta in 2004 pe teren propriu in fata Greciei. De cealalta parte, Tara Galilor si-a depasit de mult conditia debutantei si orice rezultat pozitiv de acum inainte este bonus.
 
Portugalia a ajuns in semifinale fara a castiga macar un singur meci in 90 de minute. Numai remize pentru formatia pregatita de Fernando Santos si doua calificari obtinute in prelungiri: 1-0 cu Croatia in optimi si 5-3 dupa loviturile de departajare cu Polonia in sferturi.
 
Tara Galilor vine dupa un meci absolut superb cu Belgia in optimi, echipa pe care Bale si ai lui au invins-o cu un spectaculos 3-1, dupa ce belgienii au avut 1-0 in debut si se credea ca vor defila pana la final.
 
Ajunsa in premiera in semifinalele unui turneu major, Tara Galilor va fi lipsita de aportul a doi jucatori de baza, Ben Davies si Aaron Ramsey, ambii suspendati. William Carvalho de la portughezi nu are nici el drept de joc, iar fundasul Pepe este incert din cauza unei accidentari.
 
In aceste conditii echipele probabile ar putea arata in felul urmator:
 
PORTUGALIA: Rui Patricio; Cedric, Fonte, Ricardo Carvalho, Guerreiro; Danilo, Joao Mario, Adrien Silva, Sanches; Nani, Ronaldo.

TARA GALILOR: Hennessey; Chester, Ashley Williams, Collins; Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor; Bale, Robson-Kanu.
 
Meciul de pe Stade de Lyon va fi condus de o brigada din Suedia cu Jonas Erikson la centru.
 
Portugalia a castigat ultima intalnire cu Tara Galilor in urma cu 16 ani, scor 3-0, dar rezultatul de atunci mai are o importanta doar statistica.

Fortuna ofera o cota de 2.00 pentru un gol marcat de Cristiano Ronaldo in orice moment al meciului.



Avancronica Portugalia-Tara Galilor, prima semifinala de la EURO 2016 (LIVE 22:00)