EURO2016

Avancronica Franta-Islanda, cel mai dezechilibrat sfert de finala de la EURO 2016

Cel putin asa arata calculele hartiei, pentru ca in realitate Islanda a demonstrat pana acum ca poate produce oricand surpriza, iar nordicii avertizeaza ca nu au aratat inca cel mai bun meci de pana acum.

Franta va fi lipsita la meciul de duminica seara de doi jucatori extrem de importanti, N'Golo Kante si Adil Rami, ultimul urmand a fi inlocuit cu Umtiti.

Francezii sunt neinvinsi in ultimele 11 meciuri contra Islandei, castigand trei dintre aceste dispute, insa in partida gazduita de Stade de France statistica va conta mai putin.

Islanda nu a jucat cel mai spectaculos fotbal la acest turneu final, dar victoriile contra Olandei in preliminarii si eliminarea Angliei in optimi recomanda echipa lui Lars Lagerback drept o competitoare demna de luat in seama.

Mai ales ca Franta nu a impresionat si s-a chinuit in optimi sa treaca de Irlanda revenind de la 0-1 in debutul meciului.

Echipele probabile

Franta: Lloris; Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra; Pogba, Cabaye, Matuidi; Griezmann, Giroud, Payet.

Islanda: Halldorsson; Saevarsson, Arnason, R Sigurdsson, Skulason; Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason; Bodvarsson, Sigthorsson.

"Islanda nu a ajuns aici prin sansa, ci pentru ca merita din plin locul in sferturi si este o echipa de calitate. Sunt foarte puternici fizic, iar aruncarile de la margine sunt pentru ei adevarata lovituri libere. Trebuie sa jucam agresiv si sa fim atenti", a declarat Didier Deschamps.

Franta si Islanda s-au intalnit de 11 ori pana acum, "cocosii" castigand opt dintre meciuri, iar alte trei s-au incheiat la egalitate. Nu mai putin de 30 de goluri au marcat francezii si au primit doar opt.

Interesant este ca ambele echipe au marcat acelasi numar de goluri pana in aceasta faza a turneului final (6).

Olandezul Bjorn Kuipers va conduce la centru intalnirea de pe Stade de France.

Islanda a marcat in toate meciurile disputate pana acum la EURO 2016 si Fortuna ofera o cota de 2.15 pentru un meci cu goluri marcate de ambele formatii.



Avancronica Franta-Islanda, cel mai dezechilibrat sfert de finala de la EURO 2016