EURO 2020

Un penalty a facut diferenta intre Suedia si Slovacia

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2020DE

Golul marcat de Forberg de la punctul cu var a adus cele trei puncte pentru Suedia in confruntarea cu Slovacia de la Sankt Petersburg, intr-un meci din Grupa E la EURO 2020.

Suedia a aliniat aceeasi echipa din meciul incheiat la egalitate cu Spania, scor 0-0, in prima etapa.

Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru Suedia pe faza ofensiva.

Lustig a reluat cu capul peste poarta dupa o centrare din lovitura libera, in minutul 13. O faza fixa obtinuta de varful Berg in duel cu Skriniar.

Slovacia a echilibrat disputa pe masura trecerii timpului, dar in continuare prudenta a fost cuvantul de ordine intre cele doua formatii.

La pauza s-a intrat cu 0-0 dupa o prima parte cu putine ocazii de poarta si practic cu un singur sut pe poarta care a apartinut Suediei.

Partea secunda a inceput cu cate o sansa de gol la fiecare dintre porti. Mai intai Skriniar s-a aruncat ca al hochei in calea balonului sutat de Isak, pentru ca Duda sa trimite peste poarta Suediei.

Suedia a impins randurile spre poarta slovaca si ocaziile mari de gol au inceput sa apara in joc.

Prima in minutul 59 la o centrare din dreapta care l-a gasit pe fundasul stanga Augustinsson demarcat in centrul careului. Reluare cu capul peste poarta.

Un minut mai tarziu Danielsson n-a prins poarta din cativa metri.

Isak a profitat de viteza lui superioara si a creat pericol la poarta slovaca, in minutul 71, cand a cautat coltul scurt. Interventie salvatoare din partea portarului Dubravka.

Acelasi Dubravka avea sa provoace insa in minutul 75 lovitura de la 11 metri din care Forsberg a deschis scorul aducand practic victoria pentru Suedia.

Putea fi chiar si 2-0 in minutul 82 la patrunderea lui Isak. Acesta a intarziat sutul si a fost in cele din urma blocat.

Suedia acumuleaza patru puncte si trece pe Slovacia, echipa care ramane cu trei puncte si in ultima etapa va intalni marea favorita Spania.

Caseta tehnica

Suedia: Olsen – Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson (Bengtsson ’88) – S. Larsson, Olsson (Claesson ’64), Ekdal (Svensson ’88), Forsberg (Krafth ‘90+3) – Berg (Quaisson ’64), Isak. Selecţioner: Jan Andersson.

Slovacia: Dubravka – Pekarik (Haraslin ’65), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko ’84) – Kucka, Hrosovky (Duris ’84) – Koscelnik, Hamsik (Benes ’77), Mak (Weiss ’77) – Duda. Selecţioner: Stefan Tarkovic.

Partida a fost arbitrată de germanul Daniel Siebert.



Un penalty a facut diferenta intre Suedia si Slovacia