EURO 2020

Turcia – Italia, totul despre meciul inaugural la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri/

Mult asteptatul moment al debutului EURO 2020 a sosit. Stadionul Olimpic din Roma va gazdui partida de deschidere dintre Turcia si Italia (vineri, 22:00).

Cotele oferite de BETANO
Turcia - 9.00 | Egal - 4.05 | Italia - 1.55

A 11-a oara se vor intalni in istorie Turcia si Italia. Pana acum turcii n-au obtinut nicio victorie in fata Azzurrilor. De sapte ori s-a impus Italia, iar alte trei partide s-au incheiat la egalitate.

Golaverajul este unul net favorabil italienilor, 18-5.

O istorie a confruntarilor directe care incepe in 2 decembrie 1962, in preliminariile Campionatului European, cand Italia a castigat cu 6-0 pe teren propriu in fata Turciei.

Ultimele doua meciuri directe s-au incheiat la egalitate cu acelasi scor, 1-1. Au fost doua amicale, ambele in Italia, in noiembrie 2002 si noiembrie 2006.

Italia a invins ultima oara Turcia la EURO 2000, cu 2-1, acela fiind si singurul meci la un turneu final.

Italia a impresionat in ultimele cinci meciuri, toate castigate fara gol primit. Victorii cu Irlanda de Nord (2-0), Bulgaria (2-0), Lituania (2-0), San Marino (7-0) si Cehia (4-0).

Ultimele doua au fost amicale de pregatire a participarii la EURO 2020, iar Cehia chiar una dintre echipele participante la turneul final.

Turcia a disputat de asemenea doua amicale in ultima perioada, remizand surprinzaor cu Guinea (0-0) si invingand apoi Moldova (2-0).

Senol Gunes

“Sper sa fie un meci mare, un meci placut...pe care sa-l castigam noi. In fiecare turneu final primul si ultimul meci sunt cele mai importante.

“In 2002 am mers la Cupa Mondiala fara jucatori cu experienta la turneele finale si am facut ce trebuie. Poate fi ceva similar si de aceasta data, iar senzatia din cantonament este similara. Toti avem acelasi obiectiv, tragem in aceeasi directie”, a declarat Senol Gunes, selectionerul Turciei.

Pentru Turcia este prima data cand evolueaza intr-o partida de deschidere la un turneu final.

La randul sau, liderul Hakan Calhanoglu spune ca si-ar dori sa reintalneasca Italia in finala. O declaratie magulitoare la adresa gazdelor de vineri seara, Calhanoglu fiind legitimat la AC Milan.

Roberto Mancini si dilema primului 11

“Nimic nu este decis in privinta primului 11. Sunt multe de luat in considerare, dar toti jucatorii sunt foarte concentrati. Ei stiu ca pot face diferenta in timpul meciului chiar daca nu vor juca din primul minut.

“Trebuie sa respectam Turcia, o echipa plina de talente. Intotdeauna meciul de deschidere este dificil. Dorinta de a fi protagonisti la EURO este uriasa, dar acesta este un meci care trebuie tratat cu limpezimea mintii si o putem face.

“E nevoie sa oferim din nou satisfactii fanilor. Este obiectivul nostru, sa incantam oamenii. Vom incerca sa dam tot ce avem mai bun. E pacat ca nu vom avea stadionul plin, dar vom avea 16.000 de spectatori, chiar daca multi dintre ei vor fi sustinatori ai Turciei. Este un pas in directia cea buna”, a declarat Mancini.

Echipele probabile

Turcia: Cakir – Celik, Demiral, Soyuncu, Meras – Yokuslu, Tufan, Calhanoglu, Under, Kenan – Yilmaz.

Italia: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Berardi, Immobile, Insigne.

Partida dintre Turcia si Italia va fi arbitrata de Danny Makkelie din Olanda.



Turcia – Italia, totul despre meciul inaugural la EURO 2020