EURO 2020

Trofeul EURO 2020 a ajuns la Bucuresti

Sursă foto: https://www.facebook.com/FederatiaRomanaFotbal/

Trofeul Henri Delauney care va fi inmanat campioanei Europei la fotbal a ajuns, duminica, in Bucuresti ca parte a programului de promovare a EURO 2020.

Gabriela Szabo si Miodrag Belodedici au preluat trofeul in calitate de ambasadori ai EURO 2020 la Bucuresti.

Apoi, trofeul EURO 2020 a ajuns la Arena Nationala, stadion care va gazdui patru meciuri la Campionatul European.

"Le doresc mult succes tutuor, sa tinda sa castige aceasta cupa uriasa", a declarat Gabriela Szabo, fosta mare atleta.

"Sunt onorat sa fiu ambasador, e un lucru frumos, care iti da o placere enorma. Vezi ca oamenii isi aduc aminte de tine. Este foarte bine ca se organizeaza un astfel de turneu aici. UEFA ne impinge sa ne apropiem de tarile cu fotbalul adevarat", a spus la randul sau si Miodrag Belodedici, primul jucator din istorie care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu doua echipe diferite, Steaua Bucuresti si Crvena Zvezda.

"Este o zi de sarbatoare, am crescut cu Hagi, Boloni si Dorinel Munteanu. Astazi scriem istorie.otbalul inseamna dedicatie si asumare. Am avut campioni, avem si vom avea. Sunt mandru ca pot oferi din experienta mea", a spus la randul sau si Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului.

Arena Nationala va gazdui trei partide din Grupa C si una dintre optimile de finala.

Dupa mai bine de un an de zile portile marelui stadion se vor deschide din nou publicului pentur 25% din capacitate la meciurile de la EURO 2020.



Trofeul EURO 2020 a ajuns la Bucuresti