EURO 2020

Tara Galilor si Elvetia, prima remiza la EURO 2020

Sursă foto: twitter.com/euro2020

Cele doua formatii au remizat, scor 1-1 (0-0), intr-un meci disputat sambata dupa-amiaza la Baku (Azerbaidjan), in Grupa A din care mai fac parte Italia si Turcia.

Embolo a deschis scorul pentru elvetieni la patru minute dupa pauza si Moore a restabilit egalitatea cu aproape un sfert de ora inaintea finalului partidei.

Ambele goluri au fost marcate in urma unor faze fixe de la coltul terenului.

Elvetienii au mai avut in finalul partidei un gol anulat de VAR pentru un offside la Gavranovic, jucator intrat pe teren in timpul partii secunde.

Asa am trait Tara Galilor - Elvetia

Prima sansa de gol a apartinut galezilor, in minutul 15, la lovitura de cap a lui Moore blocata in extremis de portarul Sommer.

Elvetia a avut nu mai putin de 11 suturi spre poarta in prima repriza, stabilind un nou record de suturi intr-o repriza la un turneu final.

Elvetia a deschis scorul in minutul 49 prin Embolo dupa o faza fixa de la coltul terenului pe care tot el o obtinuse. Pentru Embolo este al saselea gol marcat in tricoul nationalei Elvetiei si primul la un turneu major.

Un gol pe deplin meritat pentru Elvetia, echipa care a dominat jocul in prima parte, cu doua mari ocazii ratate de Schar in minutul 20 dupa un corner si Seferovic sapte minute mai tarziu cu un sut din intoarcere putin pe langa poarta.

Tara Galilor a trecut pe langa egalare in minutul 64 la o faza fixa. Bale si Moore au trecut pe sub minge la o centrare din stanga.

Elvetia a replicat imediat prin Embolo, de departe pericolul numarul unu pentru poarta galeza. Sutul acestuia din alergare a trecut putin pe langa poarta.

Galezii au restabilit egalitatea, in minutul 74, prin Kieffer Moore cu o superba lovitura de cap dupa o centrare din partea dreapta. Un gol venit dupa o faza de la coltul terenului.

Arbitrajul video (VAR) a intervenit si a anulat corect golul marcat de Gavranovic pentru Elvetia dintr-o pozitie evidenta de offside. Nici n-a fost nevoie ca centralul Clement Turpin sa mearga la margine pentru a verifica faza.

Elvetia a ramas echipa mai periculoasa pana la final, insa Tara Galilor a tinut cu dintii de rezultat si scoate in extremis un punct din acest prim meci.

Un egal care ajuta si Turcia, invinsa categoric de Italia (3-0), perspectiva luptei pentru calificarea din Grupa A.

Caseta tehnica

Tara Galilor: Ward - C. Roberts, Rodon, B. Davies, Mepham – Morrell, Allen, Ramsey (Ampadu ‘90+3) – James (Brooks ’75), Moore, Bale. Selecţioner: Rob Page.

Elvetia: Sommer - Elvedi, Schär, Akanji - Mbabu, Xhaka, Freuler, Rodríguez - Embolo, Shaqiri (Zakaria), Seferovic (Gavranovic ’84). Selecţioner: Vladimir Petkovic.



Tara Galilor si Elvetia, prima remiza la EURO 2020