EURO 2020

Peste 9.000 de spectatori la primul meci pe Arena Nationala in cadrul EURO 2020. Cati dintre ei erau vaccinati

Sursă foto: https://twitter.com/oefb1904

Meciul Austria - Macedonia de Nord, prima partida gazduita de Arena Nationala in cadrul EURO 2020, a avut parte de un public suta la suta sigur in ceea ce priveste transmiterea Sars-Cov-2.

Dintre cei 9082 de spectatori din tribune, 76% au primit brățările de acces pe baza actelor medicale care dovedeau vaccinarea cu schemă completă, trecerea prin boală în ultimele 90 de zile sau un test RT-PCR negativ din ultimele 72 de ore. Ultimele două situații au fost extrem de rare, principala cale de imunizare fiind vaccinarea, anunta FRF.

Restul spectatorilor în număr de 2136 au primit brățările de acces în urma testării rapide în centrele medicale acreditate EURO 2020 de la OK Medical și Complet Medical, începând cu 24 de ore înaintea deschiderii porților Arenei Naționale. Nu s-a semnalat niciun test pozitiv.

Personalul care a organizat meciul și cel care a asigurat serviciile pentru spectatori a fost de asemenea verificat: 976 de persoane erau imunizate prin vaccinare sau trecere prin boală, iar 376 au fost testate rapid – zero cazuri pozitive.

În zilele de meci, la Arena Națională este deschis un punct de vaccinare pentru românii care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19



Peste 9.000 de spectatori la primul meci pe Arena Nationala in cadrul EURO 2020. Cati dintre ei erau vaccinati