EURO 2020

Mbappe ingroapa Franta la Bucuresti. Elvetia revine de la 1-3 si merge in sferturi dupa loviturile de departajare

Sursă foto: https://twitter.com/WhoScored

Elvetia a furnizat surpriza optimilor de finala si a eliminat campioana mondiala Franta in meciul disputat pe Arena Nationala din Bucuresti. Un meci in care Elvetia a deschis scorul, apoi Franta s-a desprins la 3-1, pentru ca elvetienii sa revina in extremis pe final si sa trimita meciul in prelungiri. S-a ajuns in cele din urma la loteria loviturilor de departajare, unde singurul penalty a fost ratat de Kylian Mbappe, superstarul Frantei care insa n-a jucat nimic 120 de minute. Elvetia va intalni Spania pentru un loc in semifinalele EURO 2020.

Asa am trait Franta - Elvetia 3-3. Primul meci de la EURO 2020 care a ajuns la 11 metri

Seferovic a deschis scorul la Bucuresti dupa un sfert de ora cu o lovitura de cap excelent plasata in dreapta lui Lloris.

Doar al treilea sau gol in 15 meciuri la turneele finale pentru nationala Elvetiei.

Pana la pauza Franta s-a chinuit in a-si gasi ritmul optim, iar Rabiot si Mbappe au incercat fara succes suturile de la distanta.

Repriza secunda a debutat cum nu se poate mai rau pentru oamenii lui Deschamps, centralul argentinian acordand lovitura de la 11 metri pentru Elvetia in minutul 54 la patrunderea lui Zuber in flancul stang.

Rodriguez a executat si portarul Lloris a reusit sa blocheze sutul de la punctul cu var.

Franta a apasat apoi puternic pe acceleratie si a marcat de doua ori prin Benzema intr-un interval de doar trei minute.

Prima reusita a venit in minutul 57 dupa un balon pierdut de elvetieni in propria jumatate, iar al doilea gol a fost marcat cu capul din doi metri la o centrare a lui Griezmann.

Pogba majora avantajul Frantei, in minutul 75, cu o bijuterie de gol. Sut superb de la peste 25 de metri aproape de vinclu.

La 3-1 zarurile pareau deja aruncate si Franta calificata in sferturi, insa Elvetia nu s-a predat si a reusit ceea ce parea a fi imposibil de realizat.

Seferovic a redus din diferenta cu o lovitura de cap din sase metri la centrarea perfecta oferita de Mbabu, in minutul 82.

Apoi, in timpul suplimentar acordat la cele 90 de minute Gavranovic a egalat cu un sut din afara careului in dreapta lui Lloris.

Franta a avut o bara transversala prin Coman la ultima faza inaintea prelungirilor.

In minutul 94, Pavard a fost aproape de gol cu o reluare din interiorul careului. Interventie de mare portar din partea lui Sommer.

S-a jucat in continuare deschis si Giroud a semnat la randul sau o ocazie in a doua repriza a prelungirilor. Un cap blocat de acelasi portar elvetian.

Cum tabela a ramas 3-3 echipa calificata in sferturi s-a decis la loteria loviturilor de departajare.

Elvetia a deschis balul si a pus presiune pe Franta pana cand Mbappe, ultimul executant al campioanei mondiale, a ratat sau, altfel spus, Sommer a aparat devenind eroul Elvetiei.

Caseta tehnica

Franţa: Lloris  - Varane, Lenglet (Coman '46 /Thuram '111), Kimpembe - Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot - Griezmann (Sissoko '87) - Benzema (Giroud '93), Mbappé. Selecţioner: Didier Deschamps.

Elveţia: Sommer - Elvedi, Akanji, R. Rodriguez (Mehmedi '87)- Widmer (Mbabu '74), Freuler, Xhaka, Zuber (Fassnacht '80) - Shaqiri (Gavranovic '74), Embolo (Vargas '80) - Seferovic (Schar '97). Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Arbitru a fost argentinianul Fernando Andres Rapallini.



Mbappe ingroapa Franta la Bucuresti. Elvetia revine de la 1-3 si merge in sferturi dupa loviturile de departajare