EURO 2020

Masuri speciale impuse de UEFA pentru barajele de calificare la EURO 2020

În contextul pandemiei, Comitetul Executiv UEFA a aprobat o serie de măsuri speciale pentru disputarea jocurilor care stabilesc ultimele participante la Campionatul European din vara viitoare, anunta FRF.ro

În eventualitatea plasării unei echipei sau a unui grup de jucători în carantină sau autoizolare în urma unei decizii a autorităților, partida se va desfășura conform programării inițiale atât timp cât naționala respectivă are disponibili cel puțin 13 jucători (incluzând un portar) testați negativ COVID-19 conform protocolului UEFA.

Dacă o reprezentativă se află în imposibilitatea de a alinia o echipă conform principiului de mai sus, partida va fi reprogramată de UEFA la o altă dată, inclusiv în mai-iunie 2021, înainte de startul Campionatului European.

În plus, UEFA poate lua decizia de a muta partida pe un stadion dintr-o țară neutră (pe teritoriul unei asociații afiliate UEFA). Echipa gazdă va fi în continuare considerată asociație organizatoare și responsabilă de disputarea meciului.

În cazul în care membrii delegației de arbitri sunt depistați pozitiv la testul COVID-19, UEFA poate, în mod excepțional, să numească înlocuitori din rândul oficialilor de joc din țara care găzduiește partida.

România va întâlni Islanda, pe 8 octombrie, în semifinala barajului.

Dacă vor învinge, tricolorii vor disputa finala play-off-ului pe 12 noiembrie, în Bulgaria sau Ungaria.



Masuri speciale impuse de UEFA pentru barajele de calificare la EURO 2020