EURO 2020

Marii absenti de la EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/ntvkenya/

Festivalul fotbalului european este programat intre 11 iunie si 11 iulie, un turneu final cu totul special prin prisma organizarii si a contextului pandemic in care se desfasoara.

La EURO 2020 vor evolua cei mai importanti jucatori ai Batranului Continent, dar sunt si cateva absente demne de remarcat.

In fruntea listei marilor absenti il regasim pe atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic.

Un jucator care revenise la nationala Suediei in preliminariile Cupei Mondiale, dar care s-a accidentat la echipa de club AC Milan in finalul sezonului.

Astfel, Ibrahimovic a fost lasat in afara lotului Suediei pentru turneul final.

Un alt mare absent este spaniolul Sergio Ramos, jucator pe care selectionerul Luis Enrique l-a lasat in afara lotului din cauza perioadelor lungi de indisponibilitate.

Desi pare greu de crezut, EURO 2020 nu-l va avea printre participanti pe Erling Haaland, unul dintre cei mai in forma jucatori ai momentului in fotbalul european.

Nationala Norvegiei a ratat calificarea la EURO 2020.

Alte nume pe care nu le vom vedea la turneul final sunt Serghei Milinkovic-Savic (Serbia), Edin Dzeko , Miralem Pjanic(Bosnia-Hertegovina), Jan Oblak (Slovenia), Jerome Boateng (Germania), Virgil van Dijk (Olanda) sau Ansu Fati (Spania).

Pe langa toti acestia nu putem sa nu remarcam absenta tricolorilor nostri de la EURO 2020.

O sansa unica, poate, de a evolua la un turneu final pe teren propriu de care am profitat.

Romania a fost la doua meciuri distanta de calificarea la Campionatul European, dar a pierdut in Islanda, in semifinalele barajului din Liga Natiunilor.

Astfel, in locul Romaniei la Bucuresti va evolua Macedonia de Nord intr-o grupa din care mai fac parte Austria, Ucraina si Olanda.



Marii absenti de la EURO 2020