EURO 2020

Janne Andersson, selectionerul Suediei: “Am vrea sa jucam la EURO 2020 pe acest stadioon”

Sursă foto: DUMITRU STIRCU

Suedezii au venit plini de incredere la Bucuresti inaintea meciului cu Romania, fiind convinsi ca sunt foarte aproape sa transeze calificarea la turneul final EURO 2020.

Janne Andersson, selectionerul nationalei Suediei, a explicat in conferinta de presa organizata joi la Arena Nationala de ce a ales sa pregateasca meciul cu Romania tocmai in Cipru.

“Ati fost in Stockholm in luna noiembrie. Acesta e raspunsul la intrebarea de ce am ales sa pregatim meciul in Cipru. Lucram foarte mult antrenamentele tactice. Am facut acelasi lucru si acum trei ani inaintea unui meci cu Franta. Am mers in Spania sa pregatim partida.

“Niciodata nu am vorbit despre favoriti sau nefavoriti. Fotbalul se joaca pe teren. Am pregatit foarte bine meciul in aceasta saptamana si suntem increzatori. Totul depinde de noi, ne concentram pentru aceasta partida. Vom vedea la final care este echipa mai buna, nu echipa favorita.

(V-ati antrenat pe acest stadion – n.a. Arena Nationala – v-ar placea sa jucati aici si la EURO 2020?) “Da, cu siguranta as vrea ca Suedia sa joace aici la EURO 2020. Un stadion foarte frumos. Speram sa fim aici.

Problema rasismului fanilor romani

“Noi nu raspundem decat la intrebarile care ni se pun. Am discutat cu jucatorii despre pasii de urmat daca se vor petrece astfel de evenimente. Speram sa nu se intample la meciul de vineri”, a declarat Janne Andersson.

La conferinta de presa a fost prezent si Andreas Granqvist din partea jucatorilor suedeezi.

(Suedia si-a prezentat deja echipamentul pentru EURO 2020, sunteti atat de optimisti ca va calificati) “Nu a fost decizia noastra, ci a Federatiei. E o practica sa schimbam echipamentul o data la doi ani. Speream sa fie echipamentul pe care il vom purta la turneul final”, a spus acesta.



Janne Andersson, selectionerul Suediei: “Am vrea sa jucam la EURO 2020 pe acest stadioon”