EURO 2020

Italia – Spania pentru un loc in finala EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri/

Marti seara vom cunoaste prima finalista la editia din acest an a Campionatului European.

Cotele oferite de BETANO
Italia – 2.50 | Egal – 3.39 | Spania – 3.27

Fotbalul de la EURO 2020 revine la Londra, pe Wembley, acolo unde se vor disputa toate meciurile ramase pana la finalul competitiei. Adica cele doua semifinale si marea finala.

In prima dintre semifinale se infrunta Italia si Spania intr-o reeditare a ultimului act din 2012, cand ibericii s-au impus cu un categoric 4-0 pentru al doilea lor titlu european consecutiv.

De aceasta data, la forma aratata de cele doua echipe pana acum in turneu, Italia porneste cu prima sansa.

Italia si-a luat revansa in fata Spaniei in optimile de la EURO 2016 si spera la al doilea titlu continental, dupa cel obtinut in 1968.

Chiar daca pe stadion vor fi primiti 60.000 de spectatori, din tarile celor doua semifinaliste au ajuns putini suporteri din cauza restrictiilor de circulatie impuse de statul britanic pe fondul pandemiei de covid.

Cu toate acestea, asa cum am vazut si la Roma in meciul Angliei cu Ucraina, foarte multi rezidenti italieni si spanioli vor fi in tribunele arenei londoneze.

Italia este neinvinsa de aproape trei ani, adunand 32 de meciuri la rand fara infrangere.

Dupa trei victorii categorice in grupa, Italia a avut probleme doar cu Austria in optimi, echipa de care a trecut in 120 de minute, apoi a eliminat Belgia in sferturi.

Marele absent va fi Leonardo Spinazzola, jucator accidentat in meciul cu Belgia si care va lipsi pana la jumatate de an din cauza unei fracturi la tendonul lui Achile.

Spania a inceput ezitant turneul si a ajuns in semifinale castigand doar o partida din cele cinci disputate in timpul regulamentar. Este vorba de duelul cu Slovacia (5-0) din ultima faza a grupelor.

Ibericii au trecut de Croatia in optimi, dupa ce au condus cu 3-1 si s-au vazut egalati, impunandu-se in cele din urma in 120 de minute, cu 5-3.

Spania a condus si in sfertul cu Elvetia, dar iarasi a fost egalata si meciul a ajuns chiar la loviturile de departajare.

Cele doua echipe s-au intalnit pana acum de 33 de ori, ultima oara in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2018, turneu final ratat de italieni.

Bilantul este de 9 victorii pentru Italia, 12 victorii pentru Spania si 12 remize.

Spania a obtinut patru puncte din dubla cu Italia, dupa 1-1 in deplasare si 3-0 pe teren propriu.

Italia a ajuns la barajul cu Suedia pe care l-a pierdut, ratand prezenta la turneul final din Rusia.

Echipele probabile

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne.

Spania: Simon; Azpilicueta, Laporte, Torres, Alba; Koke, Busquets, Pedri; Torres, Morata, Olmo.

Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Brych.



Italia – Spania pentru un loc in finala EURO 2020