EURO 2020

Italia, mare favorita in fata Bosniei

Sursă foto: https://twitter.com/CaminoVestuario

Nationala Italiei e pe cai mari in preliminariile EURO 2020.

Dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala de acum un an, Italia vrea sa nu mai repete experienta si merge fara eroare in preliminariile Campionatului European.

Trei victorii la rand a obtinut Italia in cele trei meciuri disputate pana acum, fara sa fi primit macar un gol.

Vedeti aici cotele meciului Italia - Bosnia/Hertegovina

Fosta campioana mondiala a invins Finlanda (2-0), Liechtenstein (6-0) si Grecia (3-0), aceasta din urma partida in deplasare.

Italia n-a mai pierdut un meci din 10 septembrie 2018, cand se vedea invinsa de Portugalia, cu 1-0, in Liga Natiunilor. Lusitanii aveau sa castige in cele din urma competitia.

In ultimele sapte meciuri Italia a obtinut cinci victorii si a remizat de doua ori. Sunt sase meciuri la rand fara gol primit de Squadra Azzurra.

De cealalta parte, Bosnia Hertegovina traverseaza o perioada nefasta, cu un singur succes in ultimele cinci meciuri, 2-1 cu Armenia  in deschiderea acestor preliminarii. Un 0-0 cu Austria in Liga Natiunilor si un 2-2 cu Grecia pe teren propriu sunt singurele meciuri in care Bosnia n-a pierdut in ultimele cinci partide.

O singura data s-au mai intalnit Italia si Bosnia/Hertegovina, intr-un amical pe 6 noiembrie 1996, meci castigat cu 2-1 de bosniaci in fata a 40.000 de spectatori pe Stadionul International din Kosovo.

Salihamidzic si Bolic marcau pentru bosniaci, in timp ce Chiesa puncta pentru o selectionata a Italiei antrenata la vremea respectiva de Arrigo Sacchi.



Italia, mare favorita in fata Bosniei