EURO 2020

Italia in finala EURO 2020

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri/

Prima finalista a EURO 2020 este Italia, echipa care a eliminat Spania la loviturile de departajare in prima semifinala, cu 4-2. Dupa 90 si 120 de minute scorul a fost 1-1.

Federico Chiesa a deschis scorul pentru Italia, in minutul 60, cu un sut la coltul lung din interiorul careului.

Spania a egalat cand mai erau zece minute din timpul regulamentar prin Alvaro Morata dupa o actiuni in viteza pe zona centrala.

Acelasi Morata avea sa rateze lovitura de la 11 metri care practic a trimis Spania acasa.

O serie de penalty-uri deschisa de Italia prin ratarea lui Locatelli, jucator al carui sut a fost blocat de Unai Simon.

A urmat executia lui Dani Olmo peste poarta.

Asa am trait Italia - Spania, prima semifinala la EURO 2020

Italia a preluat controlul si n-a mai ratat nicio executie de la punctul cu var, cireasa pe tort fiind pusa de sutul lui Jorginho.

O executie de mare rafinament care a calificat Italia in prima finala de Campionat European dupa noua ani.

Italia va intalni pe 11 iulie Anglia sau Danemarca dupa o serie de 33 de meciuri fara infrangere.

Va fi a 10-a finala majora pentru Italia. Doar Germania a disputat mai multe finale la Cupa Mondiala si Campionatul European (14).

Un singur titlu european are Italia in palmares, cucerit in 1968.

Spania ramane cu trei trofee, ultimele doua cucerite in 2008 si 2012, dar stabileste la EURO 2020 o noua borna in istoria participarilor la turneele finale majore: cele mai multe goluri marcate la o editie (13).

Pentru Spania este prima semifinala pierduta in cinci ocazii. De fiecare daca cand au ajuns in penultimul act la un turneu final ibericii au mers in finala.

Caseta tehnica

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Toloi '74) - Barella  (Locatelli '85), Jorginho, Verratti (Pessina '74)- Chiesa (Bernardeschi '106), Immobile (Berardi '61), Insigne (Belotti '85). Selecţioner: Roberto Mancini.

Spania: Simón - Azpilicueta (M.Llorente '85), Garcia (P.Torres '109), Laporte, Alba - Koke (Rodri '70), Busquets (Alcantara '106), Pedri - F.Torres (Morata '62), Oyarzabal (G. Moreno '70), Olmo. Selecţioner: Luis Enrique.

Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych.



Italia in finala EURO 2020