EURO 2020

Italia calca totul in picioare. Al doilea 3-0 la EURO 2020 si calificare in optimi

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri

Nationala Italiei a obtinut al doilea succes categoric in Grupa A la Euro 2020. Dupa 3-0 in prima partida cu Turcia, fosta campioana mondiala a facut instructie si cu Elvetia in ceea ce a fost considerat derby-ul grupei.

Confruntarea de pe Olimpico din Roma a inceput sub semnul echilibrului si al tatonarii. Elvetia a parut dispusa la efort in tentativa de a opri seria impresionanta de meciuri fara infrangere a Italiei.

Minutul 19 a adus primul semnal de alarma la poarta elvetienilor. Chiellini a marcat dupa o faza de la coltul terenului, dar golul a fost invalidat corect de VAR pentru un henet comis de fundasul italian.

Cinci minute mai tarziu Chiellini parasea terenul accidentat si in locul sau intra Acerbi. Italia a continuat sa fie solida in aparare.

Golul de 1-0 a venit in minutul 26 dupa o actiune pornita din propria jumatate cu pasa lunga in flancul drept pentru Berardi. Acesta a patruns pana la limita terenului si a intors decisiv pentru aparitia lui Locatelli in fata portii fara om in marcaj.

O simpla formalitate pentru mijlocasul legitimat la Sassuolo, una dintre revelatiile fotbalului italian din ultima perioada alaturi de Atalanta.

Acelasi Locatelli si-a trecut in cont dubla, in minutul 51, cu un sut din afara careului aproape din pozitie statica. Nicio reactie pentru portarul Sommer, titular de baza la Monchengladbach in prima liga germana.

Locatelli devine doar al treilea jucator italian care inscrie doua goluri intr-un meci la Campionatul European, dupa Casiraghi in 1996 contra Rusiei si Balotelli in 2012 contra Germaniei.

Elvetia a avut prima si singura ocazie de a marcat in minutul 64 la patrunderea noului intrat Zuber. Acesta a trimis spre coltul lung si Donnarumma a blocat cu prima lui interventie in doua meciuri la acest EURO 2020.

Italienii au inchis tabela cu doua minute inaintea finalului prin Immobile. Sut din afara careului si mingea a intrat in poarta ajutata si de bara.

Al doilea 3-0 pentru Italia care devine oficial prima echipa calificata in optimile de finala.

Pentru Italia este al 29-lea meci consecutiv fara infrangere in toate competitiile.

Elvetia sufera cea mai categorica infrangere in mandatul lui Vladimir Petkovic.

Ultima oara cand elvetienii au pierdut mai categoric de atat la un turneu final a fost in fata Frantei, 2-5 la Cupa Mondiala din 2014.

Italia este doar a doua echipa in istoria Campionatului European care castiga primele doua meciuri la cel putin trei goluri, dupa Olanda in 2008 (3-0 cu Italia si 4-1 cu Franta).

In ultima etapa Italia va juca impotriva Tarii Galilor pentru primul loc in Grupa A, urmand ca Elvetia si Turcia sa se infrunte la Baku.

Caseta tehnica

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi ’24), Spinazzola – Barella (Cristante ’87), Jorginho, Locatelli (Pessina ’86) – Berardi (Toloi ’70), Immobile, Insigne (Chiesa ’69). Selecţioner: Roberto Mancini.

Elveţia: Sommer – Elvedi, Schar (Zuber ’58), Akanji – Mbaku (Widmer ’58), Freuler (Sow ’84), Xhaka, Rodriguez – Seferovic (Gavranovic ’46), Shaqiri (Vargas ’76), Embolo. Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev.



Italia calca totul in picioare. Al doilea 3-0 la EURO 2020 si calificare in optimi