EURO 2020

Italia ajunge in sferturi la EURO 2020 dupa un meci de lupta si suferinta cu Austria

Sursă foto: https://twitter.com/azzurri

De 120 de minute a avut nevoie Italia pentru a trece de Austria, sambata seara, in optimea de finala programata pe Wembley din Londra.

Un meci castigat de italieni, cu 2-1, dupa ce la finalul celor 90 de minute regulamentare tabela a aratat 0-0.

Scor de care Italia a tras cu dintii dupa un joc slab si la care a ajuns cu mare sansa.

Austria a marcat prin Arnautovic in minutul 65, dar golul a fost anulat de VAR pentru un offside la limita. Un genunchi al atacantului austriac a facut diferenta intre agonie si extaz.

O reusita invalidata pana la urma dar care fusese anuntata de ocaziile ratate de Alaba si Sabitzer.

In afara de bara lui Immobile din minutul 33 italienii nu s-au putut lauda cu prea multe reusite pe faza ofensiva.

Trezirea in joc a fost adusa de Chiesa si Pessina, jucatori care au marcat in prima dintre cele doua reprize de prelungiri.

Lansat in careu de o diagonala a lui Spinazzola, Chiesa a controlat balonul si a finalizat cu stangul la coltul lung.

Pessina a facut 2-0 cu un sut din sase metri dupa o alta faza pozitionala de atac.

Finalul n-a fost lipsit de suspans, dupa ce Austria a redus din diferenta prin Kalajdzic in minutul 114.

Italia a tinut de rezultat in minutele ramase si asteapta deznodamantul partidei Belgia – Portugalia pentru a-si afla adversara din sferturile de finala. Un meci programat la Munchen.

De retinut din Italia si Austria

Arnautovic a primit cartonasul galben in secunda 62, acesta fiind al cincilea cel mai rapid cartonas galben acordat la un Campionat European. Recordul pentru cel mai rapid galben incasat la un EURO ii apartine spaniolulului Abelardo (26 secunde) in meciul cu Anglia din 1996. Letonul Isakovs (35 de secunde contra Germaniei in 2004), cehul Suchoparek (46 de secunde contra Portugaliei in 1996) si spaniolul Sergio Ramos (56 de secunde contra Turciei in 2016) apar in aceasta ierarhie.

Pana acum au fost 36 de meciuri intre cele doua echipe. Italia castigase 16, Austria 12, ultimul succes al austriecilor datand din decembrie 1960 intr-un meci la Napoli.

Din 2008 intr-un amical incheiat la egalitate, scor 2-2, cele doua formatii nu s-au mai intalnit, cand Italia a revenit de la 0-2 prin dubla lui Gilardino.

Italia ajunge in sferturile de finala pentru a cincea oara la ultimele sase editii de Campionat European.

In plus, Italia stabileste un nou record de invincibilitate, ajungand la 31 de meciuri consecutive fara infrangere. Precedentul record data din perioada anilor 1935-1939.

Caseta tehnica

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella (Pessina ’68), Jorginho, Verratti (Locatelli ’67) – Berardi (Chiesa ’84), Immobile (Belotti  ’84), Insigne (Cristante ‘108). Selecţioner: Roberto Mancini.

Austria: Bachmann – Lainer (Trimmel ‘114), Dragovic, Hinteregger, Alaba – Laimer (Ilsanker ‘114), Schlager (Gregoritsch ‘106), Sabitzer, Grillitsch (Schaub ‘106), Baumgartner (Schopf ‘90) – Arnautovic (Kalajdzic ’97). Selecţioner: Franco Foda.

Partida a fost arbitrată de englezul Anthony Taylor.



Italia ajunge in sferturi la EURO 2020 dupa un meci de lupta si suferinta cu Austria