EURO 2020

Franta – Germania 1-0. Autogolul lui Hummels a facut diferenta

Sursă foto: https://twitter.com/UEFAcom_es

Mult asteptatul duel dintre Franta si Germania, ultimele doua campioane mondiale, a oferit o inclestare cu doar doua suturi pe spatiul portii, cate unul de fiecare parte.

Asa am trait Franta - Germania 1-0

Sutul francezilor pe poarta s-a intamplat sa fie chiar autogolul lui Hummels care a inclinat pana la urma balanta in favoarea echipei lui Didier Deschamps.

Un gol venit in minutul 21 dupa ce anterior Pogba trimisese cu capul putin peste poarta aparata de Neuer.

Franta a avut o bara in minutul 52 la patrunderea lui Rabiot, cand acesta a ales sa traga la poarta in locul unei pase pentru Griezmann.

Doua minute mai tarziu Germania a ratat cea mai mare ocazie prin Gnabry. Reluare din interiorul careului putin peste poarta lui Lloris.

Franta a avut doua goluri anulate pentru pozitii afara din joc. In minutul 66 la Mbapp si in minutul 85 la Benzema, in offside aflandu-se acelasi Mbappe.

Pentru prima data in istoria participarii la Campionatul European echipa Germaniei pierde primul meci. La precedentele 12 participari nemtii au castigat de sapte ori si au remizat de alte cinci ori in meciuriile de deschidere.

Statistica ne mai arata ca singura echipa care a castigat Campionatul European dupa pierderea primului meci a fost Olanda in 1988.

Franta ajunge la al saselea meci fara infrangere pe terenul Germaniei (4 victorii / 2 remize).

Caseta tehnica

Franţa: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez – Rabiot (Dembele ’90), Kante, Pogba – Benzema (Tolisso ’88), Griezmann, Mbappe. Selecţioner: Didier Deschamps.

Germania: Neuer – Ginter (Can ’88), Hummels, Rudiger – Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens (Volland ’88) – Havertz (Sane ’74), Gnabry (Werner ’74), Muller. Selecţioner: Joachim Low.

Meciul a fost arbitrat de spaniolul Carlos del Cerro Grande.



Franta – Germania 1-0. Autogolul lui Hummels a facut diferenta