EURO 2020

EURO a fost amanat pentru 2021. Islanda - Romania, in iunie

UEFA a anuntat oficial amanarea Campionatului European de fotbal pentru anul 2021.
Pe aceeasi tema: Finala Champions League, pe 27 iunie?

Noul EURO 2021 va avea loc in perioada 11 iunie - 11 iulie, anul urmator.

Meciurile de baraj programate in luna martie, inclusiv Islanda - Romania, au fost reprogramate pentru luna iunie.

UEFA a anuntat infiintarea a doua comisii, una care sa se ocupe de dezechilibrul financiar, iar alta pentru reprogramarea calendarului.

In 2021 erau deja programate alte competitii de prima mana, precum Campionatul European de Tineret U21, Liga Natiunilor si Campionatul European feminin.

UEFA a considerat prioritară încheierea sezonului competițional 2020-2021, anunta FRF pe site-ul oficial. Continuând evaluarea situației, următoarele decizii vor fi, de asemenea, implementate:

Meciurile internaționale programate în luna martie, inclusiv play-off-urile EURO 2020, vor fi mutate în iunie 2020.

Partidele de calificare programate în iunie 2021 vor fi reprogramate, la fel și turneul final al Ligii Națiunilor, EURO U21 și Campionatul European feminin din iunie-iulie 2021.

Reconfigurarea săptămânii fotbalistice în raport cu competițiile naționale și competițiile europene – spre exemplu, competiții naționale de luni până vineri și competiții continentale în week-end-uri.

Reconfigurarea tururilor de calificare în competițiile europene pentru sezonul 2020-2021.


Burleanu a anuntat deja ca va propune amanarea EURO 2020, asa ca mingea este in curtea celor de la UEFA.

Presa spaniola de marti dimineata anunta ca decizia a fost deja luata si ca este o chestiune de timp pana la anuntul oficial.

Masura de amanare a EURO 2020 va fi luata pentru ca toate competitiile interne si europene de club sa se incheie pana la 30 de iunie.

UEFA va propune disputarea EURO 2020 in luna decembrie, insa aceasta nu este o solutie agreata de majoritatea federatiilor europene, anunta Cadena Cope. De aceea, competitia ar putea avea loc in 2021.

O alta varianta ar fi pentru luna august, ceea ce inseamna devansarea inceperii noului sezon european pentru luna octombrie.

Campionatul European de fotbal trebuia sa se dispute in perioada 12 iunie si 12 iulie.



EURO a fost amanat pentru 2021. Islanda - Romania, in iunie