EURO 2020

EURO 2020: Meciuri cu spectatori in tribune la București

Sursă foto: Twitter.com

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a anuntat cati spectatori vor putea asista la meciurile programate la București in cadrul EURO 2020.

In contextul pandemiei de covid-19 pe Arena Nationala vor intra un maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând un sfert din capacitatea stadionului.

Redam mai jos comunicatul MTS:

"Ministerul Tineretului și Sportului marchează Ziua internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace printr-o veste îndelung așteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune.

"Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori , reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale.

"Structura Locală de Organizare a Euro 2020 la București și Federația Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale – locul unde vor fi găzduite cele 4 meciuri atribuite". 

In plus, fiecare spectator va fi testat sau verificat înaintea accesului pe stadion.

Bucureștiul va gazdui patru meciuri la Campionatul European din vara acestui an. Trei in Grupa C si una dintre optimile de finala.

Austria, Ucraina si Macedonia de Nord sunt echipele care vor juca in grupe pe Arena Nationala. EURO 2020: Meciuri cu spectatori in tribune la București