EURO 2020

Danemarca, prima echipa calificata in sferturile EURO 2020. Victorie zdrobitoare cu Tara Galilor

Sursă foto: https://twitter.com/EURO2020

Campioana europeana din 1992 s-a calificat in sferturile de finala la EURO 2020 dupa un 4-0 categoric in meciul cu Tara Galilor de la Amsterdam.

Dolberg a marcat primele doua goluri ale Danemarcei, in minutele 27 si 48.

Tara Galilor a fost incapabila sa reactioneze si pe final de meci a mai incasat doua goluri de la Maehle (min.88) si Braithwaite (min.90+4), ultima reusita a danezilor fiind validata de VAR.

Un singur corner au avut galezii in meciul cu Danemarca, echipa care a avut nu mai putin de 9 repuneri de la coltul terenului. Un amanunt care vorbeste de la sine de raportul de forte din teren.

Danemarca va juca in sferturi cu invingatoarea dintre Olanda si Cehia. Meciul va avea loc la Baku, in Azerbaidjan.

Victoria obtinuta de Danemarca in fata Tarii Galilor este a doua cea mai mare ca diferenta de scor la un Campionat European in fazele eliminatorii, dupa Olanda – Serbia (6-1 in 2000), Belgia – Ungaria (4-0 in 2016) si Spania – Italia (4-0 in finala din 2012).

Danemarca devine prima echipa care marcheaza patru goluri in meciuri consecutive la Campionatul European.

Caseta tehnica

Ţara Galilor: Ward - C. Roberts (Williams ’40), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (Wilson ’60), Allen - Bale, Ramsey, D. James (Brooks ’78) – Moore (Roberts ’78). Selecţioner: Rob Page

Danemarca: Schmeichel - Christensen, Kjaer (Andersen ’77), Vestergaard - Stryger Larsen (Boilesen ’77), Höjbjerg, Delaney (Jensen ’60), Mæhle - Braithwaite, Dolberg (Cornelius ’69), Damsgaard (Norgaard ’60). Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Meciul a fost arbitrat de germanul Daniel Siebert.

Ovidiu Hategan a fost arbitru de rezerva in meciul de la Amsterdam.



Danemarca, prima echipa calificata in sferturile EURO 2020. Victorie zdrobitoare cu Tara Galilor