EURO 2020

Danemarca obtine calificarea in optimi dupa o victorie zdrobitoare cu Rusia

Sursă foto: https://twitter.com/DBUfodbold

Impinsa de la spate de zecile de mii de fani adunati pe Parken din Copenhaga, nationala Danemarcei a invins Rusia, cu 4-1, in ultima etapa a Grupei B si s-a calificat in optimile EURO 2020.

O calificare de pe locul al doilea putin asteptata dupa infrangerile cu Finlanda si Belgia. O calificare istorica, Danemarca devenind prima echipa din istoria competitiei care se califica dupa ce a pierdut primele doue meciuri in faza grupelor.

Danezii au strans randurile si au practicat un fotbal total in fata unui adversar limitat care a incheiat grupa pe ultima pozitie parasind oficial competitia.

Danemarca a deschis scorul in minutul 37 prin Damsgaard, jucator care a prins un sut spectaculos din afara careului.

In partea secunda, minutul 59, Poulsen a majorat avantajul Danemarcei dupa o pasa primita de la un adversar. Una dintre cele mai mari prostii de la EURO 2020.

Rusia a redus din diferenta cu 20 de minute inaintea finalului, cand atacantul Dzyuba a marcat cu un sut pe centrul portii dintr-o lovitura de la 11 metri.

Un simplu foc de paie, Rusia neavand forta necesara pentru a deturna directia celor trei puncte.

Danezii si-au securizat victoria si locul doi in grupa prin golurile marcate de Christensen, in minutul 79, si Maehle, trei minute mai tarziu.

In cealalta partida a grupei, Belgia a invins Finlanda, cu 2-0, intr-un meci disputat la Sankt Petersburg.

Belgienii au avut mai intai un gol anulat pentru un offside cat un varf de gheata la Lukaku, in minutul 67.

Deschiderea scorului a venit sapte minute mai tarziu, cand portarul finlandez Hradecy si-a deiat in propria poarta o minge trimisa de Vermaelen cu capul in bara. Ghinion teribil pentru cel mai bun jucator al Finlandei de pana atunci.

Lukaku a inchis tabela in minutul 81 si Belgia incheie Grupa B cu punctaj maxim, anuntandu-se una dintre pretendentele la titlu.

Finlanda se claseaza pe locul trei in grupa la prima participare intr-un turneu final.



Danemarca obtine calificarea in optimi dupa o victorie zdrobitoare cu Rusia