EURO 2020

Danemarca – Finlanda 0-1. Un meci in care pana la urma a invins viata!

Sursă foto: https://twitter.com/Football__Tweet

La primul meci disputat in cadrul unui turneu final echipa Finlandei a obtinut victoria in fata Danemarcei, chiar la Copenhaga. O partida marcata de stopul cardiorespirator suferit de danezul Christian Eriksen in finalul primei reprize. Meciul a fost initial suspendat si ulterior reluat din minutul 41 la solicitarea jucatorilor ambelor echipe, dupa cum a anuntat UEFA. O decizie luata doar dupa ce s-au primit asigurari ca starea lui Eriksen este una stabila.

Asa am trait Danemarca - Finlanda 0-1

In mod vizibil caliatea jocului a avut de suferit, in special danezii aratandu-se extrem de apasati de cele intamplate cu colegul lor de echipa.

Danemarca a dominat autoritar meciul, dar a sfarsit prin a pierde in conditii cu totul speciale, astfel ca nimeni n-ar avea ce sa le reproseze in circumstantele date.

Pana in minutul 60 Finlanda nu avusese nici macar un sut spre poarta Danemarcei, echipa care trimisese 18 suturi spre poarta adversa.

A venit insa o centrare din stanga si Pohjanpalo a trimis in forta cu capul in pamant de unde mingea a intrat in poarta daneza aparata de Schmeichel.

Jucatorul finlandez a refuzat sa se bucure dupa marcarea golului in semn de respect pentru Eriksen si suporterii danezi greu incercati in acest meci.

Un gol venit total contrar cursului jocului, primul gol marcat de Finlanda la un turneu final.

Gazdele au continuat sa atace si centralul englez Taylor a acordat penalty pentru Danemarca in minutul 73 la un fault comis de Arajuuri asupra lui Poulsen.

Lovitura de la 11 metri a fost executata de Hojbjerg si portarul finlandez Hradecky a reusit sa apere.

Hradecky devine doar al treilea portar din istoria Campionatului European care apara o lovitura de la 11 metri la debutul sau in competitie. Primul a fost danezul Trols Rasmussen contra Spaniei in 1998, iar al doilea Przemyslaw Tyon pentru Polonia impotriva Greciei in 2012.

Pana la final Danemarca a macinat in gol nereusind sa gaseasca poarta Finlandei, o echipa extrem de limitata in joc, dar care a stiut sa se baricadeze in propria jumatate de teren in apararea avantajului minim.

Statistica meciului disputat pe arena Parken din Copenhaga este graitoare in ceea ce priveste raportul de forte din teren:

Posesie: 63% Danemarca
Suturi la poarta: 23-1 Danemarca
Suturi pe poarta: 6-1 Danemarca
Cornere: 9-0.

Caseta tehnica

Danemarca: Schmeichel – Wass (Larsen ’76), Kjaer (Vestergaard ’63), Christensen, Mahle – Eriksen (Jensen ’43), Hojbjerg, Delaney (Cornelius ’76) – Poulsen, Wind (Olsen ’63), Braithwaite. Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Finlanda: Hradecky – Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy – Raitala (Vaisanen ’90), Lod, Sparv (Schuller ’77), Kamara, Uronen – Pohjanpalo (Forss ’84), Pukki (Kauko ’77). Selecţioner: Markku Kanerva.



Danemarca – Finlanda 0-1. Un meci in care pana la urma a invins viata!